Sam svoj majstor

Zanima me u kolikoj mjeri ste faca iz titla kad su u pitanju kompovi i lapovi?
Ja to prepuštam profesionalcima, a komp san jedanput vidija otvoren kad mi ga je sin isprašiva.

Sam svoj majstor :slight_smile:

Totali sam svoj majstor, sve svoje laptope, kompove, mobitele sam rastavio i do sada svaki uspješno sastavio :slight_smile:

Na mladima svijet ostaje i ja se toga držim.

[SIZE=“1”]Zadnje što sam rastavljao je fotić koji je odbio poslušnost. Rastavljao sam ga nožem jer nisam imao tako mali križni šarafciger. Fotić je proradio nakon operacije.[/size]

Nažalost ili na sreću, nisam siguran, sam svoj majstor!

Ponekad poželim da ne znam neke stvari koje znam, i da mi to jednostavno netko drugi napravi…

ne kužim u čemu je problem biti sam svoj majstor kod kompova/laptopa kada se slaže kao lego kockice,nema se što pogriješit…

[quote=“mestro67”]ne kužim u čemu je problem biti sam svoj majstor kod kompova/laptopa kada se slaže kao lego kockice,nema se što pogriješit…[/quote]Pa jedanput san vidija unutrašnjost kompa i nemam pojima šta je šta. Di ste vi to naućili?

Net ti je pun tutoriala, od videozapisa do tekstova. Toga baš ima brdo. Jedan dan sjedneš, uzmeš neku staru konfu koju smiješ smrdat i vježbaj :slight_smile:

110%, ne samo kad su u pitanju kompovi, nego i sve ostalo za što imam alat ili ako ga nemam, a mogu napraviti priručni.

Evo jedan primjer:

Nedavno mi je otišla ručka na zidarskoj žlici, mistirji, i umjesto da kupim novu ja napravio drugu. Kako nemam tokarski stroj za tokariti drvo snašao sam se tako da sam izrezao odgovarajući komad drveta po dužini i širini, te ga nakon toga izbušio u sredini i uvrtio šaraf unutra. Nakon toga sam šarafu odrezao glavu, a komad šarafa koji je virio van učvrstio u bušilicu. Bušilicu sam pričvrstio na stol sa stegama i onda je upalio, najprije sam malo oblikovao ručku sa dlijetom, a potom uzeo brusni papir i pobrusio je u željenom obliku.

Ne moram ni reću koliko sam bio sretan, a uštedio sam sebi nekih 40tak kuna i plus toga imam dršku od hrasta. :slight_smile: :bljesak:

Napajanje
MBo,matična
Procesor
RAM memorija(keksi)
Grafička/video kartica
Hard disk(pata)
SATA vs PATA disk
CD/DVD rom

a u laptopima još postoji

LCD inverter
WEBcam
WLAN chip

više manje to je to,svaki od navedenih uređaja ima svoje mjesto na matičnoj/kučištu tako da nije neki problem rastavit i sastavit

[quote=“Gigolo”]Zanima me u kolikoj mjeri ste faca iz titla kad su u pitanju kompovi i lapovi?
Ja to prepuštam profesionalcima, a komp san jedanput vidija otvoren kad mi ga je sin isprašiva.[/quote]

PC je bukvalno igračka, tu je samo puno kablova pa se cini zapetljano, al imaj na umu da tu nema vise od 7-8 dijelova. Samo ih lociraj :slight_smile:

Ja pravim sve od kompijutera laptopa,mobitela…
Boljer,šparet,dimljak,krečom,gletam,farbam
jedino ne znam u auto - znam osnove kako motor radi i di je ulje,voda (80% Žena nezna gdje je voda u auta) nedavno sam stavljao mač ma motornu pilu i još neke sitnice iako ne znam rukovati s njom dobro.
Vjerojatno kada kupim auto znanje u tome dijelu ću proširiti.

Definitivno sam svoj majstor :slight_smile:

Godinama sve radim sam jedno vrijeme radio u servisu racunala…
Al tom se poslu vidi kraj kao i serviseru tv uredaja… kad završi garancija LCD u smeće jer je jeftiniji i bolji novi od popravka…
A tek kad krenu tableti onda se nema sta rastavljat više…
Moje mišljenje…

Sve svoje PC-e sam nadograđivao i popravljao.
Kad nije bilo interneta, učio sam se iz Buga.

Sam svoj majstor, definitivno


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja