Saradnja sa inostranim brendom na instagramu

Pozdrav forumaši, hteo sam da vas pitam dali je neko imao iskustva sa firmama iz inostranstva koje nude odredjenu robu i partnerstvo za odredjeni brend a za uzvrat reklamu na mom profilu. Naime javila mi se neka gospodja ili gospodjica da reklamiram njihov brend a za uzvrat mi nude neki sat i da sam ambasador kao i neki kupon za popust sada mene zanima kakve su moje obaveze i sve to dali je neko ima iskustva sa slicnim firmama?

Kako se dogovoriš,takve su ti obaveze.Prijatelj je imao sličan slučaj, također je dobio sat,za to je morao napraviti par objava na Instagramu(slikati se sa satom tj.reklamirati ga).Koliko pratilaca imaš??

Ja mislim da ce i tako biti samo nekoliko slika, pitao sam ih dali sam obavezan nekim ugovorom nijesu mi nista odgovorili…imam 120 k pratilaca na tom profilu

Pa zato su ti ponudili sat jer verovatno nemaš firmu (uplate barem kod nas u Srbiji) ne mogu ići od pravnog lica ka fizičkom) a i ovako im lakše i tebi i njima njima oglas tebi sat :wink:

Kako misliš nije moguce, naravno da je moguce imas dosta vrijacija i modaliteta…mene su najviše interesovala iskustva forumaša sa takvim firmama, posto sam im postavio nekoliko pitanja nijesu mi vise odgovarali.

Naravno da je moguće ima milion načina i mogućnosti ali ja govorim sa zakonske strane

Kako misliš ne može od pravnog lica ka fizičkom? Google Adsense, Amazon, Facebook, Upwork, Getty Images… jesu to fizička lica? Koji to zakon sprečava?

3 Likeova

Da upravo to sa zakonske strane je sve to regularno i u Srbiji moze pravno lice da vrati isplate fizičkom licu

Sad letimično gledam zakon o načinu plaćanja za Srbiju Upravu ste izgleda da može izvinjavam se moja greška :confused: firme u slučajevima kad plaćaju fitzička lica moraju platiti nekakve poreze i doprinose pa većinom firme to izbegavaju

Opet grešiš :smiley: Pomešao si domaće i strane firme. Kad ti strana firma uplati pare, ti si dužan da platiš poreze i doprinose. webs123 je pitao za iskustva sa firmama iz inostranstva

2 Likeova

Saznao sam sve informacije moze lock teme

Pozdrav, pazi se dobro ako pristanes, i ja sam imala takvih ponuda, s tim da ja moram plaćati shipping, naravno da sam odbila, kada sam malo bolje pogledala brend satova, ima ih istih na aliexpres za male novce :slightly_smiling_face:

1 Like

Istrazio sam i nasao na reditu da su to prevaranti, bilo mi je sumnjivo u roku od nekoliko dana mi stize dosta meilova vezano za satove i sve to istrazim i dobijem rezultat.

1 Like

Moj ti je savjet da takve poruke uopste ne otvaras, a naročito ne linkove koji su u tim porukama.

1 Like