Satnica developer NETO freelance

Dakle molim da odgovore samo stručnjaci koji teže biti ili su profesionalci u bilo kojoj grani developerske struke freelance, firme, i ostali koji naplaćuju direktno od klijenta, pod time ne mislim na satnice redovne plaće za stalno zaposlene.

1.) Zanima me za koliko radite ustvari neto ono za što biste radili kao profesionalc. Rekao sam neto namjerno zato da izbjegnemo preračunavanja, razne poreze, države. Zato neto jer je to ono što vama ostane. i ako se razlikuje ako radite za strance isto navedite ako želite.

2.) Ocijenite svoje znanje u tome što radite od 1-10 (ako želite navedite pojedinačno ocjene za tehnologije kojima baratate).

Ja ću za sebe( iako nisam neko vrijeme prakticirao, možda počnem ponovno.):

1.) 10€

2.)
5/10 Php
6/10 MySQL
5/10 Javascript
9/10 CSS
9/10 HTML

Nisi definirao skalu, koje je znanje potrebno za 1, 10,5 ili recimo 6.

Sto 10 pokriva recimo kod mysqla? slozene funkcije, slozene procedure, normalizaciju, slozen sql, data warehouse, big data, slozene query-e i , administraciju, optimizaciju sl.

Sto 10 pokriva kod php-a, kvaliterno znanje OOP, znanje za izradu mvc-a, znanje barem dva mvc frameworka, znanje na razini da se napravi generator 2d bar code-a i sl.?

Netto 25 eura za php, baze (mysql, postgresql),
Oracle pl/sql je 40 eura netto.

Njemacka,
kad preracunam zadnji posao koji sam odradio satnica je ispala nekih 100 Eura.

Znanje:
Tesko je ocijeniti, trebala bi procjena onog tko je projekt preuzeo. :slight_smile:, a i sve manje koristim navedene tehnologije.