Savjet za promociju Youtube kanala (SEO ili Panel)

Pozdrav svima.

Prije mjesec dana sam pokrenuo YouTube kanal. Content je Nature in 4K. Koristim licencirane video snimke sa StoryBlock-a, placeno. Do sada sam potrosio cca 300 $ na google ads, ali nije bas urodilo plodom, svega 130 subs i oko 160 watch hours. Naravno, sadrzaj nije zanimljiv, niti planiram to raditi, imam druge ideje nakon toga, nesto gdje cu placati voiceover-e, ali zelim prvo monetizovati, pa onda placati za ideje koje imam.

Internet je pun ovih laznih (bot) site-ova, kao i FB grupa sub4sub i watchtime.

Ali posto sam do sada radio sve legalno, jer hocu da uredan nacin monetizujem kanal bez posljedica (ne kontam kako ljudi nasjedaju na ove ‘par dolara’ subse i view-e iz Tadzikistana i slicno), ima li iko ideju na koji nacin to izvesti?

Cak sam gledao neke ‘gamerske’ forume po Bosni (iz Bosne sam) sa ciljem da poklonim PS4 Pro forumu (pa neka oni medjusobno odaberu ko ce osvojiti PS) u zamjenu za 1000 stvarnih pretplatnika koji stvarno ostali pretplaceni na kanalu - da ja prodjem bez posljedica. Ali nema u BiH aktivnih foruma vezanih za IT-Gaming, kao sto ima kod vas mnogo vise.

Nemam vise ideja :smiley: Zaista bi mi svaki savjet dobrodosao.

Imam ti ja kanal za prodati od 1400sub pravih

1 Like

Kolko me drzi sjecanje Google ads nema unos kw za promociju videa i zato su to uglavnoj jalove posjete. Moj ti je prijedlog ako vec ulazes da pomoviras kanal u slicnoj nisi na jacem kanalu. E sad na eng to bi moglo dosta kostati, al nema brzeg i legalnijeg puta da sakupis prave subove…

Ne bih to, hvala. Gledao sam playerup i accmarket monetizovane kanalae za po 200-300 $. Ali postoje tu, ne samo posljedice od strane youtube-a (nagla promjena lokacije stranice kao i sadrzaja) te da veze za svoj mail koji mi je linkovan za bankovne kartice i sl), te na kraju krajeva, ne bude to 100% moje vlasnitvo.

Zanima me kako da legitimnim putem ubrzam proces napredka svog kanala i apliciram za monetizaciju.

EDIT: Posto gore je odgovoru Carlo-u za prodaju kanala

Zgubijumf- U pravu si za google ads. Jesu mi donijeli preglede za video Bosnia and Herzegovina u 4K, oko par hiljada (cekao sam subotu u vecer da se dijaspora napije i onda sam pokrenuo kampanju po evropi), ali sem pregleda, koji se svakako ne racunaju u watchtime jer su reklamirani, nema subsa i nekog napretka. U pravi si za ads.

A na sta tacno mislis? Da ‘spamam’ komentarima na jacim kanalima iste oblasti ili da platim da mi neki jaci youtube kanal promovise moj? Imas li precizno ideju? Izvini jer nisam shvatio.

Pa pravi onda kvalitetan i zanimljiv sadrzaj, “mora” krenuti, ne moze preko noci…

Da, stoji. Mislim ozibljno, u pravu si. Ne ide na silu. Nego sam, posto sam iz Bosne gdje parama mozes sve kupiti, mislio, ako platim, ne moram cekati u redu :slight_smile:

Pa ozbiljan sadrzaj u kontuitetu i plati par jutjubera kolega za reklamu, cisto da se malo cuje za tvoj kanal…

1 Like

Tako je. Nadi svoju nisu i dogovori sa jacim kanalom da na pocetku videa napravi mini sadrzaj na tvoj kanal. Mislim da bi sa ovih 300$ to dobio i imas subove u startu koji ce lajkati i komentirati i algoritam ce podici kanal. Ili opcija da snimas i upodas i da nakon godinu dana se to pokrene… google ads nije opcija i ja sam to isprobao i ne hoda.

2 Likes