ŠBB-KBB radnik na par mjeseci

Recimo da razmišljam “na glas”…a molio bi par suvislih odgovora…

trebao bih usluge programiranja (php) na nekih 2-3 mjeseca.

Osoba bi radila iz ureda u ZG.
Plaća 7k kn (cash)
Trajanje rada 2-3 mjeseca.
Radno vrijeme: 8h / dan (vikendom i praznikom ne radi)

Pitanje je - koje su šanse naći pouzdanu osobu koja bi radila 8 sati na dan na tih par mjeseci dok projekt ne bude gotov?

Osobno iskustvo s programerima mi je katastrofalno, a surađivao sam s njih 10-15 u zadnjih 7-8 godina. Čast jednoj iznimci.

Bojim se izgubiti vrijeme na traženje, nalaženje, uštimavanje…a vremena za gubljenje nemam.

Razina kompleksnosti projekta je za naprednog i kreativnog php majstora.

tnx svima.

kratak i jasan odgovor je(moje misljenje): sanse su dobre.
Trazio bih medu absolventima ili medu mladjom populacijom stanovnistva do 22,23 - 25, 26 godina.

1 Like

osobno mislim, ako vec mislis potrosit toliko novca… dakle 2-3 mjeseca po 7k kn… to je oko 35-40k sto ce tebe izaci kad platis sva davanja i ostale pizdarije…

ako se zelis postedit trazenja i neizvjesnosti i ceg god vec strepis, za te novce nadjes bez beda da ti preko skopljenog ugovora i izdanim racunom odradi dosta firmi u hr.
ono… just a thought

tnx al firme ne dolaze u obzir iz vise razloga.

plus ako je programer na mjestu, ostaje raditi na tom i drugim projektima + prijava itd.

Ja mislim da mu je ovo puno bolja i jeftinija ideja od angažiranja firme. U jednoj mojoj staroj temi se raspravljalo o cijeni programiranja i ja sam zaključio da je nešto ovako definitivno neusporedivo bolja i jeftinija opcija od korištenja usluga neke firme (bolja za naručioca).

Nađi one koji znaju odraditi što trebaš i pitaj koliko bi im vremena trebalo. Ako ti je prihvatljivo vrijeme izrade reci im da ćete sklopiti ugovor po kojem dobivaju plaću 7k kn mjesečno, ali na način 50% svaki mjesec, a ostatak ako projekt bude zadovoljavajuć i u roku.

Iznajmi na par sati jednog kvalitetnog programera koji će ti pomoći napraviti selekciju programera tako da budeš siguran da si odabrao kvalitetnog.

Ovo što ti je CC odgovorio, sam i ja htio odgovoriti. Mlade ljude ne zanima toliko sigurnost, pa su spremni raditi “na crno”. Međutim, da bi dobio dobrog programera vjerujem da trebaš imati projekt koji će ovaj smatrati nekakvim osobnim izazovom, vidjeti osobni cilj u njemu - jer tko nema tu ambiciju, ima ambiciju ili završiti faks ili naći što prije siguran posao u nekoj firmi. Dodatno na to, zahtjevanjem da se posao radi iz ureda u ZG smanjuješ izglede prema ljudima koji su izvan ZG, jer bi si od te love morali plaćati ne jeftin stan i prijevoz po ZG. To bi bilo zanimljivo nekome tko već živi u ZG i želi ostati, ali opet - morao bi ponuditi nekakav osobni izazov.

2 Likes

neznam, iz iskustva kao php programer, mogu ti reci da ces tesko naci nekoga da ti 8h sjedi pored tebe za 35kn/h, a za ovu shemu 50% sad, 50% ako bude zadovoljan, mozes odmah zaboravit, jer za 3500k mjesecno ti nitko tko bi bio u stanju takav projekt zavrsit nece radit.
kao sto je tsereg rekao, jos ako netko mora placati stan i prijevoz (i ostale troskove), a kod tebe radi full time, i nemoze radit jos nesto, ta cifra je jos drasticno manja. Ne kazem da je nemoguce naci takog nekoga, ali da ces morati odvojiti vremena i prouciti svakoga, morat ces.
Ali, kako mislis zaposliti nekoga full time, objavi oglas regularno, sastavi pitanje, dva da ti netko tko se javlja na oglas moze rijesit, da mozes otprilike vidjeti kakvi su skillovi tih ljudi i fingers crossed :wink:


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact