Security kod

Imam login i kako ne želim opciju s captcha, jer u tom slučaju moram je svaki put koliko sam shvatip tražiti (ona dva koda) za svaku upotrebu, zanima me neko custom riješenje tek toliko da bude i relativno radi:)

Dakle, neki custom security kod.

Koliko sam shvatio random sličice s raznim vrijednostima i vriejdnostima koje su upisane u recimo bazu uz svaku sliku.
Kada izbaci sliku provjeravam vrijednost s bazom, ako ne štima idemo ispočetka.

NO vidio sam na netu dosta situacija gdje je kod ne slika, nego običan HTML s nekom vrijednosti?
Zar to ne gubi onda smisao? Ili je to dovoljno?

To ima smisla na forumu baš kao što je WM. Ovdje je bitno samo zaustaviti već postojeće, generalno napisane robote za automatsko kreiranje računa na vBulletinu. A kladim se da će obično pitanje na hrvatskom jeziku zaustaviti doslovno sve općenite sustave koji su u opticaju. Znači, preostaje samo da si neka osoba da truda i pročita sva pitanja, te prilagodi nekog robota za WM. To bi bilo isplativo da je WM puto eksponiraniji forum. Ali kako nije, takva je zaštita dosta efikasna.

Znači mogao bi da se ne zezam sa slikama napraviti neke random izraze, i odgovore, te kroz PHP provjeriti ih.
To bi znači bilo dovoljno?

Možeš napraviti jednostavna pitanja sa odgovorima koje ne može dati računalo nego mora biti čovjek. Kao naprimjer: Za koju životinju kažemo da je čovjekov najbolji prijatelj?

Ja ne bih napravio ništa dok ne vidim da imam neki problem. A onda bih napravio nešto minimalno što rješava problem koji stvarno imam.

mislim da će tako i biti:)
A dotle malo bolje razmislim.

TNX


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact