Seo experiment (poziv svima da učestvuju)

Prije sam koristio jedan tool s kojim se generira posjetu s googla. Nakon jedno tjedan nada kad u googlu pocnes upisivati ime stranice odma ti ju ponudi. Dali mozda neko zna ime tog toola? :radioactive:

Odradio, sajt je bio na drugoj stranici treci rezultat…

1 Like

Kod mene je isto bio na 2. stranici, otvorio i bio par minuta.

Lp

1 Like

Da dam doprinos, dosta klijenata mi je ovih godina trazilo da napravim slican bot, robot bi se povezao prvo na TOR, pa sa tor proxijem isao po google-u i bingu, zatim bi se zadrzavao na sajtu dosta dugo… Dosta njih su vlasnici SEO agencija, ali nisam nikada dobio fidbek da li je to uspelo, doduse neki su trazili par update-a, tipa da robot danima surfuje pre zeljene akcije i da ima kolacice i ponasanje kao realan user.

1 Like

po ahrefsu sa 24 na 19 poziciju došlo

po serprobotu je i dalje na 20 poziciji za google com

Odradio i ja…sjeca li se neko, ovdje je neko postavio bio ovaj nacin, da je dizao poziciju i zip folder sa hrpu nekih browsera i proxija za ulazak…Ne mogu se sjetiti ko tacno, pa da vidimo njegove rezultate.

1 Like

ladno imaš pristup takvoj igrački i nisi se sam poigrao

Da, dobro pitanje, mada je odgovor prilicno kompleksan,ali ukratko prestao sam ozbiljno SEO da radim jos od onog prvog update-a Pingivina ili Pande 2012 .


i kod ovih se pomjerio sa 20 na 19 poziciju

ovaj drugi sajt što pratim i što sam ranije pisao o njemu (kupljene reklame or serpkliksa) je skočio sa 10 na 9 poziciju

Hm… sta mislite koliko veze ima geografsko porijeklo pretrage? Ono moja logika je koliko je relevantna pretraga sa Balkana u odnosu na pretragu iz neke tier 1 zemlje? Da li bi bolje rangiralo da su ovi upiti dosli iz USA?

ja nagađam da ima veze. mada moguće da i nema tolike veze jer je meni u bosni iskočio ovaj task za parking u frankfurtu. vjerovatno taj što to plaća zna bolje

E na ovo sam mislio

Sad je nadjoh…

Neki dan sam istrazivao keyword za jedan niche i primjetim duplo povecanje pretraga za 2 mjeseca, odmah sam pomislio da je neko koristio metodu povecanja pretraga i klikova na svoju stranicu vjerovatno uz pomoc nekog software-a i proxija posto nema mi logike (radim ovaj niche dugo vremena) da u 2 mjeseca ima 2 puta vise pretraga za keyword nego inace jer nije mali broj pretraga u pitanju i ne znam sta je moglo dovesti do tog. Ali posto nemam uvid u traffic od stranica ne mogu provjeriti da li je neko stvarno pokusavao sa ovom metodom povecati sebi rank na google i ima li efekta. Uglavnom moje misljenje je da ova metoda ima efekta i pomaze ali samo kod stranica koje su vec na page 1.

To sam i ja primjetio ali kod novih brand imena, tj. sajtova koji su nedavno nastali i zesce su krenuli s marketingom.

Da moguce je ovo kod brand imena ako reklamiraju na sve strane pa ih ljudi pretrazuju na google, ali ovo nije brand keyword. A u pitanju je nisa za koju se moze reci da dosta spammera pokusava da rangira, tako da ne bi me cudilo da je neko testirao ovu metodu.

pad sa 9 na 11 poziciju za google de

pad sa 19 na 21 poziciju

Jos te bude tuzio… :grin:

ovo je onaj drugi sajt koji sam pratio koji je kupovao na serpkliksu posjetu za ovaj termin označeni

eo poslije dvije godine ovaj lik što je kupovao na serpklksu ove reklame za klikanje nije izbačen iz gugla i fino je napredovao

sad koliko je to vezano za kupovinu ovakvih reklama, a koliko do drugih stvari, ja nje znaju. no me onaj momak što je radio test s botovima podsjetio na ovo pa rekoh čisto da provjerim ovaj sajt koji je kupovao reklame, jel napredovao, ili je možda kažnjen.

1 Like