SEO i frameworkovi

Da li koriscenje frameworkova u izradi sajtova, konkretno Codeignitera, moze uticati na SEO, odnosno da se sajt ne moze optimizovati dobro, kako sto bi se to uradilo sa sajtom bez frameworkova?
Ubedjuje me SEO majstor da je nemoguce isterati sajt, radjen preko frameworka, na prvu stranu google-a!

Kakva su vasa iskustva? Molim vas dajte neki valjan argument da mu stavim do znanja da ne utice puno! Inace necu imati mira ,jer je sajt vec uradjen u CI.

A koji je razlog zašto to nebi bilo moguće?

Pa kaze da jednostavno ne moze, google robot ne moze da ocita sve te silne fajlove, zbunice se i ne znam sta sve kaze, ja se u to ne razumem bas.

U to se ocito “ne razume baš” ni on :wink:

Vjeruj mi, SERP nema apsolutno nikakve veze sa korištenim frameworkom.

Ne razumem se, u pravu si.
Koristi neki program koji koji se ponasa kao google robot i kad propusti sajt uradjen u CI, nista mu ne ocita, nikakve kljucne reci, ni title, ni keywords, a postoje kad se pogleda source index strane.
On jako dobro radi SEO sa obicnim proceduralnim progr. i nema tog sajta kojeg ne moze da izbaci na prvu stranu googla, ali sa ovim nikada nije radio i mislim da se plasi da pokusa.
Da li je potrebno google robota preusmeriti na neke druge foldere u okviru viewsa da bi njegovo iscitavanje bilo kako treba?

Ne govori ti istinu.
Evo ti primjer: dostavacvijeca.com rađen u zend frameworku. Za query-e “dostava cvijeca”, “dostava cvijeca zagreb”, “dostava cvijeca split” provjeri sam rezultate na googlu. :wink:

Da li je rađeno u frameworku, ili u čistom html-u, nema veze, jer crawleri gledaju rezultat produciran na stranici, a ne kod stranice, bez obzira jel kod napisan u .aspx, . phpu, ili nekoj drugoj server-side scripting aplikaciji ili u nekom frameworku.

[quote=“drmko”]
On jako dobro radi SEO sa obicnim proceduralnim progr. i nema tog sajta kojeg ne moze da izbaci na prvu stranu googla, ali sa ovim nikada nije radio i mislim da se plasi da pokusa. [/quote]

Mislim da to ne igra nikakvu ulogu ali kod većine frameworka postoji samo jedan public file a to je u većini slučajeva index.php (ili kako se već želi nazvati).
Dok (barem neki) kod proceduralnog programiranja u public folder svaka stranica ima i svoj odgovarajući file na serveru.

No mislim da to ne bi trebalo imati nikakvu ulogu a i to je jedina razlika koju vidim između frameworka i proceduralnog programiranja koja bi mogla nekako utjecati na robote.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja