SEO i turizam

Molio bih iskreno misljenje o tome koliko je isplativo/TESKO krenut sa web stranicom za iznajmljivanje apartmana u Dalmaciji?I koliko bi bio razuman vremenski period nakon kojeg se moze ocekivat nekakav uspjeh? npr. ulazak na prvu stranicu za takve pojmove i slicno. Hvala

Imaš apartmane svoje pa ih želiš oglasiti preko svoje web stranice ili želiš pokrenuti web stranicu za oglašavanje tuđih apartmana ?

U prvom slučaju možeš profitirati dodatno i s vremenom uz ulaganja u marketing i web stranicu. Isplativo je jer će lakše saznati za tebe, što će donijeti veću zaradu.

U drugom slučaju treba napraviti dobar poslovni plan, imati obrt/tvrtku, dosta uložiti i tome se posvetiti. Ne očekivati neku zaradu u prvih par godina. Teško je i ima konkurencije, ali ako krene isplativo je. Nisam prorok pa ne znam da li ćeš uspjeti. Ako ti posao preživi u prvih 5 godina, bravo našao si se među onih 5% sretnika.

Eto, moje mišljenje. Volio bih da ti netko iskusniji o drugome slučaju može nešto više reći.

Radi se prvenstveno o oglasavanju apartmana uz proviziju.

Dobio sam ponude koje garantiraju rezultate za 3 mjeseca, ali kada bih pitao cime se to garantira nastao bi muk.

Zelio bih prvenstveno doznati kako se krecu te stvari, koliko vremena treba, koliko novca treba investirati u marketing da bi se doslo u top 10 za iznajmljivanje apartmana na engl. jeziku, kolika je razlika izmedju booking.com-a i recimo jedne nove stranice koja tek krece…? U cemu je sve ta Razlika?

Svjestan sam da su ovo apstraktna pitanja, pa prihvacam i takve (okvirne) odgovore, jer samo zelim stvorit sliku kako to sve funkcionira i kolika je vremenska/financijska vrijednost toga. I da li je to uopce moguce?

razlika je šta oni postoje od od 1996. godine [quote=“ride”] U cemu je sve ta Razlika?[/quote]
Oni su sigurno mnogo novca ulozili u marketing osim toga dobro su rangirali na googlu , ali najvažnija je razlika što ako je jednom neko kupio onda će sigurno opet uz to če preporučiti stranicu prijateljima.

[quote=""]Više od 325,000 dnevno rezerviranih noćenja
13,760,000 recenzija hotela prijašnjih gostiju
218,602 hotela diljem svijeta[/quote]
Jer ti misliš da to sve možeš postići u mjesec dana???
Za ovakvo nešto bi ti trebalo desetak godina da postigneš

negdje sam prociatao da stranica s apartmanima podlijeze regulativi turusticke zajednice ili tako nesto, mozda neko zna vise o tome

Ako sam neznaš kako to sve postići, onda se ne bacaj u te vode.

Inače ćeš uvijek ovisiti o nekome u svom vlastitom biznisu.

Konkretno, imaš konkurenciju koja gradi sajtove i natječe se za te pojmove vec 15ak godina. Dakle, moraš znati kako ih stići u što kraćem roku.

A kako to učiniti ti nemože reći nitko, već možeš platiti nekoga ko će to pokušavati i čekati rezultate.

Obzirom da je to “pokušavanje” proces koji traje onoliko koliko i tvoj biznis, računaj na veliki trošak.

A opet, da te ne obeshrabrim, volja i upornost sve mogu riješiti, ali stizanje konkurencije u niši privatnog smještaja u Hrvatskoj svakako nije lagan posao.

I sam sam dosta u sličnim vodama, pa eto…

Mislim da ti je Digits dao odličan odgovor, pogotovo što govori iz iskustva. Veliki hendikep je što ne znaš SEO. Ako nisi dobar u tome, onda bi ga bar trebao poznavati dovoljno dobro i ubrzo bi shvatio da su one ponude koje si dobio (3 mjeseca) nerealne i potencijalno štetne na duge staze. Mislim da situacija na HR sceni po pitanju apartmana nije jednostavna, ali ako imaš dobre prodajne sposobnosti i dobar buđet - samo naprijed.

A nešto si spominjao i strano govorno područje, ne znam na koju zemlju ciljaš, ali biti u top 10 po pitanju turizma u nekoj zapadnoj zemlji može biti stvarno veliki izazov za koji ti treba jaka i provjerena ekipa koja zna svoj SEO posao, a to košta poprilično.

Nemoj se obeshrabriti, naravno da je moguće tu profitirati jer potencijal je stvarno velik, ali nemoj se baš ni zaletavati bez detaljne analize i solidnog buđeta.

Dobar primjer je grupna kupovina ima stotinjak stranica koje nude grupnu kupovinu ali crnojaje se lijepo probio na prvih 5 mjesta u vrlo kratkom vremenu.Ali oni su utrošili milijune kuna u marketing.Plaćene tv reklame gdje sekunda košta 1000+ kuna onda plaćeni članci na news portalima itd.Sve se može ako imaš para

balon.firme

Nije ti neki primjer, obzirom da navedeni sajtovi ne “žive” od tražilica već uglavnom od mailing liste i social-a.

Za ovo se isplati boriti ako onaj koji se bori (radi SEO) je dobro plaćen i ako ima odredjenu sumu novca s kojom moze kupovat linkove, onda je to easy job.

Jer nepostoji rijec u hrvatskoj gdje se nemoze doc u top 10. Problem je, sto kada i dodjes… vecina SEO strucnjaka prodaje nesto, rekalmira adsense… A Hrvat kupac je slab klijent. Al ako te netko dobro plati ili ti dade neku proviziju onda se isplati.

Jednostavan odgovor je da ti treba puno para da nesto napravis, to je vec zrelo trziste i tu se tesko moze uc bez velikog kapitala.

Puno para ili puno znanja, a najbolje oboje :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja