SEO jučer i danas

Članak možete pogledati na http://webmajstori.geek.hr/seo-jucer-i-danas/

Od straha više ne koristi ancor tekst za koji se želim pozicionirati, (mislim na ono “white hat SEO”) vidim da ti imaš drugačije mišljenje, možda si u pravu.

Ma nemoj se previše bojat, dok god ne pretjeraš nema problema, bar koliko sam do sad vidio. Ako gradiš rucno linkove, ne spinas clanke i ne koristis nikakve toolove i nema ti svaki link identican anchor, nema tog updatea koji ce to shvatit i penalizirat.

gugl je glup ko dno tegle, sta god da trazite rezultati ce pokazati njegovu glupost kao i to da sa smecem ja mogu rangirat za cesto pretrazivane fraze, kakav sadrzaj, kolicina je bitna i obavezno koristit anchor samo miks je bitan. Mene niko nece ubijedit da gugl zna koji je link sa foruma a koji sa komentara i da mu je to bitno. Da je drugacije od ovoga sto pricam ne bih nikada bio na drugom mjestu na guglu za frazu od 680 000 broad ili 100 000 exact pretrazivanja na blogspot blogu sa ukupno 10 recenica u 45 postova. Gugl je konj kojeg moramo jahati do cilja i konj kojem ne smijemo dozvoliti da on nas jase.

Ma nema bojazni za anchor tekst, sve dok nije uvijek isti. Znaci napravi se recimo 5 varijacija anchoe teksta i gleda se da je otprilike svaka zastupljena podjednako, i nema straha.

Glavno je pitanje: Što ako neki krelac počne za tebe raditi backlinkove bez da si ti to od njega tražio. On jednostavno iz čiste sprdnje napravi 500 backlinkova na tvoj site sa identičnim anchor tekstom. Znači ti pošten ko sveti Petar, a Google te izbaci kao najvećeg dripca.

Što je spinanje članaka? Da li je to situacija:

  1. Kad radiš rewriting postojećih članaka pomoću softvera koji automatski mijenja riječi, tj. zamjenjuje postojeće riječi sa sinonimima (umjesto “picture” on automatski stavi “photo”)

  2. Kad nađeš članak na nekom siteu, pročitaš ga, proučiš ono što piše i onda svojim riječima napišeš ono što ti misliš o toj istoj temi?

Nije vrag da se i ova druga opcija penalizira u nekim slučajevima?

@Dr_Ante

Ovo 2. ovisi koliko si izmjenio, ali ako si imalo kreativan izmjenit ces dovoljno da ne moze software shvatit da je “spinnano”.

google je ošo u ■■■■■ ma nikakav ti super kvalitetan kontent ne pomaže po čemu će oni odlučiti dal je kontent kvalitetan? ja imam neka smeća od stranica koje su super rangirane za jake keywords a na drugu stranu gdje imam super kvalitetan sadržaj unique tekstove slike video mi je bacio stranicu u ■■■■■

Ovo zvuči zbilja zabrinjavajuće. Znači trudiš se, pišeš, angažiraš profesionalne stručnjake da pišu za tebe, a Google ti opali trisku.
Nego, da li je to nova ili stara domena? Da te nije možda stavilo u sandbox?

Dali je Severirin pornic kvalitetan sadrzaj?

To bi spadalo u kategoriju viralnih videa :smiley:

googlaj “negative seo”

Jes vala, svaki dan mucim neku muku, jedan dan PIGVIN sledeci ko zna sta

kako saznati dali je tvoj članak kvalitetan ili ne ?

Moram reći da je članak dobar, osim što ispada da autor zna kako Google nešto zna, a ne da pretpostavlja. Kao i svi ostali. No na skali 1-10 člana zaslužuje barem 8.

Pa i ne baš…
Dobar reklamni članak je onaj za kojeg se ne skuži da je reklama. Ovdje s eskuži pa bi se mogao okarakterizirati kao prosječan reklamni članaka…