SEO - osnove osnova :D

Pozdrav,

Evo imao bih jedno pitanje u vezi seo. Kada ukucam u google pretragu “web majstori” google izbaci pocetni url “webmajstori.net” i kratki info “Dnevno osvježavane stranice za webmastere, nude se članci, tutoriali, besplatni programi i skripte, zarada, linkovi i svježe novosti.”

Pitanje je gdje se nalazi ovaj “kratki info”, posto ga nigdje nema na pocetnoj stranici (pa ni u source-u).

Pretpostavljam da se radi preko nekog google alata pa ako bi mi mogao neko dati vise informacija na koji nacin :slight_smile:

to ti je ili titlte tag il description (meta tag) oba su unutar heada, ak mislimo na isto.

I ja sam mislio da je tu, ali ako pogledas malo bolje u source-u nema nigdje tekst “Dnevno osvježavane stranice za webmastere…”

Onda im je to neka marketinška kampanja vjerovatno no nisam gledo, il im je neki možda od meta tagova

Zelio sam da i ja na nvojoj stranici “ispravim” sadrzaj posto trenutni mi ne odgovara. Koristio sam “description” ali mi google uopste to nije gledao pa sam mislio da postoji neki nacin?

U pregledu sourcea se svašta može sakriti, a descriptioni se mogu i na nekoliko načina Googleu prikazati. Možda te ostali meta-tagovi muče, tj. moraš Googleu redovito dozvoliti da ti pregleda i pospremi promjenu. Možda treba par dana da se to refresha na webu.

Predlažem da ili kopiraš cijeli pa da vidimo kaj ne valja ili da ti sami Moderatori odgovore gdje su to strpali :wink:

Da Google zna bit ljenčuga po tom pitanju i treba mu vremena da sve redovito registrira, ako si neš promjenio, a Google nije registrirao onda to znaći da nije još došo do tebe bude niš se nebrini svremena na vrijeme, ako si pravilno povezo stranicu sa Googlom on to regularno povjerava dal sve štima.

Napravi kaj si imo te ako te klijent pita zakej nije kaži da jesi pokažeš mu ak je cjepidlaka u sorcu, al se ogradiš da nije do tebe već do Googla i njihove politike te da bude uskoro kad pokupi relevantne podatke.