seoMoz PRO

Ima tko ovdje slucajno da koristi seomoz pro paket ?

Imam nekih pitanja…

tx

Koristio sam 1.mj.
Reci što te muči? :slight_smile:

Jbga, nisam vidio odgovor do sad…

Zanimaju me iskustva s premium alatima.

Ako si ga koristio 1mj. ocito ti se nije ucinio kao vrijedan investicije.

Ima nesto pametno ceg nema okolo po webu il je same old BS ?

[quote=“digits”]Jbga, nisam vidio odgovor do sad…

Zanimaju me iskustva s premium alatima.

Ako si ga koristio 1mj. ocito ti se nije ucinio kao vrijedan investicije.

Ima nesto pametno ceg nema okolo po webu il je same old BS ?[/quote]

Iskustva su takva da sam sve pokupio u tih mjesec dana - od professional guideova, popisa kvalitetnih direktorija, interesantnih odgovora u Q&A - jedino što mi se po novome sviđa je taj Linkscape. Ukoliko Yahoo makne uskoro linkdomain query, definitivno će nam nešto kao Linkscape biti potrebno.

Inače, puno bolji community mi se čini od Aaron Walla, na seobook.com. Mislim da je nešto skuplji - 300$/mj., no zato je uber kvalitetan. Nisam ga još isprobao, ali definitivno imam namjeru. Mislim da ti nije potreban premium membership na takvim webovima svaki mjesec, bilo bi OK kad bi svaki 3.mj. uzeo čisto da vidiš što ima novog, da rješiš neke svoje probleme uz njihovu pomoć i to je to.
:wink:

Tnx na informaciji ! :doki:

Aaron Wall membership je bio $150/mjesecno do prije 2 mjeseca, nedavno je povecao clanarinu na $300. Osim toga svako malo povecava clanarinu (prije cirka godinu dana je membership bio $75/mjesecno). Mislim da Aaron ogranicava membership na 1000 ljudi.

Kada se jednom registriras i pocnes placati, onda si na toj rati “dozivotno”, tj dok god si member. Ako ponistis i onda se ponovo hoces registrirati, mjesecna rata ce biti koja god onda vredi, dakle moze biti skuplje.

[quote=“aakk9999”]Aaron Wall membership je bio $150/mjesecno do prije 2 mjeseca, nedavno je povecao clanarinu na $300. Osim toga svako malo povecava clanarinu (prije cirka godinu dana je membership bio $75/mjesecno). Mislim da Aaron ogranicava membership na 1000 ljudi.

Kada se jednom registriras i pocnes placati, onda si na toj rati “dozivotno”, tj dok god si member. Ako ponistis i onda se ponovo hoces registrirati, mjesecna rata ce biti koja god onda vredi, dakle moze biti skuplje.[/quote]

Znam tu cijelu njegovu politiku. :smiley:
Čitam mu blog već 5 godina. Mislim da nije potrebno da svaki mj. plaćaš membership kad će ti ionako mjeseci prolaziti, a vjerujem da nećeš biti aktivan tamo tolko.
Bitno je s vremena na vrijeme svratiti da pokupiš sve što ima vrijedno i da vidiš još neke tips&tricks.

Ne znam koliko si iskusan u SEOu, no ako ga radiš preko 5 godina onda ti nije potreban svaki mjesec membership. :wink:

…clanstvo isto tako dobro dodje radi networking… ali nismo na rati od $300 pa nije grozno :wink:

PS. Mislis da duzina u SEO-u = iskustvo u SEO-u = rezultati u SEO-u ?

[quote=“aakk9999”]…clanstvo isto tako dobro dodje radi networking… ali nismo na rati od $300 pa nije grozno :wink:

PS. Mislis da duzina u SEO-u = iskustvo u SEO-u = rezultati u SEO-u ?[/quote]
Ako se networking bazira na premium membershipu, onda mi se to ne čini dobro.

Dakako da mislim da iskustvo definira rezultat. Kada imaš dovoljno iskustva znaš kako ćeš doći do rezultata - čak znaš i procjeniti koliko će ti vremena trebati i da li je moguće postići rezultat.

[quote=“zokiiii”]Ako se networking bazira na premium membershipu, onda mi se to ne čini dobro.

Dakako da mislim da iskustvo definira rezultat. Kada imaš dovoljno iskustva znaš kako ćeš doći do rezultata - čak znaš i procjeniti koliko će ti vremena trebati i da li je moguće postići rezultat.[/quote]

Moje misljenje - forumi zatvorenog tipa se mogu koristiti na razlicite nacine. Jedan od razloga (nisam rekla da je jedini) je networking. Normalno da za sucessful networking moras malo i sudjelovati u diskusijama a ne samo traziti rijesenja za svoje probleme. Inace, FYI kada si member, imas 1:1 odgovore od Aarona. Nismo probali ici “nutra pa van pa nutra…itd” pa u tome nemam iskustva.

Sto se SEO iskustva tice - normalno da moras imati nekakvog ali ne mislim da broj godina iskustva = bolji SEO majstor. Osim toga ovisi gdje se iskustvo steklo - na kakvim sajtovima, u kojim niche, target audience itd. Netko sa vise godina iskustva u ne-bas kompetitivnim niche moze potpuno zakazati u kompetitivnim niche jer su mu mozda u ne-bas kompetitivnim niche dovoljne neke vise bazicne stvari za rangiranje. Pa primijeni isto to na drugi sajt koji je u vise kompetitivnom nicheu i nema ga nigdje… dakle sve ovisi.

Ali to je cisto moje misljenje.

[quote=“aakk9999”]Moje misljenje - forumi zatvorenog tipa se mogu koristiti na razlicite nacine. Jedan od razloga (nisam rekla da je jedini) je networking. Normalno da za sucessful networking moras malo i sudjelovati u diskusijama a ne samo traziti rijesenja za svoje probleme. Inace, FYI kada si member, imas 1:1 odgovore od Aarona. Nismo probali ici “nutra pa van pa nutra…itd” pa u tome nemam iskustva.

Sto se SEO iskustva tice - normalno da moras imati nekakvog ali ne mislim da broj godina iskustva = bolji SEO majstor. Osim toga ovisi gdje se iskustvo steklo - na kakvim sajtovima, u kojim niche, target audience itd. Netko sa vise godina iskustva u ne-bas kompetitivnim niche moze potpuno zakazati u kompetitivnim niche jer su mu mozda u ne-bas kompetitivnim niche dovoljne neke vise bazicne stvari za rangiranje. Pa primijeni isto to na drugi sajt koji je u vise kompetitivnom nicheu i nema ga nigdje… dakle sve ovisi.

Ali to je cisto moje misljenje.[/quote]

SEOmoz nema forum, dok SEObook ima. SEObook ima više naglašenu tu networking komponentu, i tu ima smisla graditi reputaciju i networking.

Što se tiče iskustva, uglavnom sam radio u ultra konkurentnim industrijama - i u HR i vani - tako da se i dalje držim onog svog zaključka. :slight_smile:

Isprike sto vadim ovaj thread iz naftalina al htio bi dati moje vidjenje SEOmoz pro pretplate. Osobno bavim se SEO optimizacijom i bez seomoz alata nebi mogao radit svoj posao. Vidim da je thread iz prvog mjeseca a od tada su se stvari dosta promjenile. Ne koristim sve zive i nezive alate ali od nedavno su ubacili Open Site Explorer u svoju ponudu koji nudi nesto manje podataka od Linkscape-a ali zato mozes radit neograniceni broj provjera. Bez obzira sto je nes manje podataka od Linkscape-a svejedno daje odlican pregled backlinkova (u najavi je da ce svi podaci iz Linkscapea biti dostupni i u Site Exploreru). Kao sto znate da Yahoo trazilica ide u povijest tj. koristit ce Bingov engine a vjerojatno time ce i njihov Site Explorer biti ugasen. No i da ga ne ugase vec je seomozov open site explorer dovoljno precizniji da se isplati jer daje pregled vise od 1000 backlinkova koliko je ogranicenje na Yahoo-u. Primjerice opce je poznata stvar da nabacis 1-2 sitewide linka i tako maskiras od konkurencije backlinkove, e pa taj trik ne pali od seomoz-a jer seomoz ima vlastiti index sajtova. Njihov index ne sadrzi svaku mogucu stranicu koja linka ali veliku vecinu sadrzi. Mogu reci da otkad koristim njihove alate da mi se analiziranje konkurencije poboljsalo drasticno i puno preciznije mogu procjenit koliko truda mi treba da bi rangirao za odredjenu frazu.

Sto se tice njihovog Q&A foruma gdje samo osoblje seomoza odgovara na vase upite isto mislim da je odlicna stvar. Nije nesto revolucionarno ali moze biti veoma korisno. Ja svako toliko prelistam najzanimljivije postove i nadjem vrlo korisnih stvari. Prvenstveno koristim seomoz radi alata ali stvari za ucenje su isto veoma korisne. Sve u svemu definitivno preporucam seomoz alate svakome ko se bavi SEO-om. Naravno ko jednom godisnje pregleda backlinkove on nema potrebe placati alate ali ja svaki dan koristim Open Site Explorer i bez njega nebi mogao radit svoj posao. Kome je potrebno tako nesto definitivno nece zazalit.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja