Server monitoring problem - Nagios

Pozdrav ljudi, nedavno sam instalirao nagios monitoring na CloudLinux 7.4 kontam ajd on je malo napredniji od ostalih ima neka poboljšanja i instaliram ga i pokrenem preko SSH i piše ono OK kada ga pokrenem kao da je sve uredu, i kada odem na https://myipadress/nagios pojavi se da ukucam username i password i kada to ukucam samo mi pokaze 501 Internal Error. Nakon toga sam pokusao na drugom browseru i onda je nastalo još veče sranj…piiiii :slight_smile: sada kada ukucam https://myipadress/nagios prebaci me na neku web stranicu koja se nalazi na mom server i na tu domenu koju prebaci dodao /nagios tako da ispadne www.imedomene.com/nagios gdje se pojavi na web stranici normalno 404 page not found i od tada gdje sam god ukucao to se pojavi. Nagios je instaliran u root/nagios tako da ukoliko netko zna šta je u pitanju veo sam mu zahvalan. L.P

Jednostavna stvar za riješiti…sorry, neću ti pomoći sve i da platiš.
Kad sam zadnji put pokušao, popljuvao si me.
Sretno s administracijom servera!

heh, oke, hvala tebi u svakom slučaju i do sada sam se snalazio i bez tebe dobro. :wink:

Nisam nikad koristio nagios ali aktivno koristim Zabbix. Sve preporuke za njega!

Ako hoces neko jednostavnije rjesenje za monitoring, pokusaj Monit.

Jesi siguran da ima dovoljno resursa za sve to?

501 greska je povezana s nedostatkom resursa, a iz iskustva vidjenog po forumima mi balkanci zelimo imati najeftinije moguce servere za nase najprofitabilnije moguce stranice, a jedno s drugim neide. Pa eto ovako napamet ja preporucam pogledati da nije mozda doslo do overloada.

Riješio sam problem, može na lock ova tema.

A da napišeš kako si to riješio, barem u kratkim crtama?
Ili je to vjerojatno; samo blef? :blush: :o:

Mozda je malo offtopic ali …

:slight_smile:

Morao sam cijelu nagios konfiguraciju prilagoditi suphp-u od cpanela da bi uopste moglo da se radi.

Morao sam isto tako da uradim i /etc/apache2/conf.d/nagios.conf

Dakle kljuc lezi u pravljenju svog virtualnog hosta jer suphp to zahtjeva da bi mogao da se izvrsava kao neki user, a zatim i direktivi.

Da bi se apache mogao izvrsavati u folderu /usr/local/nagios sa nagios:nagios userom i grupom (takodje je bilo potrebno oduzeti g-w privilegije nad share folderom zbog neke dodatne zastite cpanela i mod_suphp-a.

nakon toga sam morao podesiti i DNS zapis

Takodje je bio potrebno dodati grupu apache i nobody u nagios u /etc/groups (bez toga nije htjelo da upisuje u fajl /usr/local/nagios/var/rw/nagios.cmd koja je presudan za rad

i tako još 4 stvari sam odradio uz ovo gore navedeno da bi nagios radio kako treba, malo sam se namucio ali oke je sada radi.

PS. Vecina ovih stvari nema na netu

c3po ne znam zasto mislis da radim blef ali ja se ne kockam :smiley:

1 Like