Server4You - Lopovi?

Server4you je još početkom prošle godine nudio na mjesec dana besplatni dedicated server i naravno uzeo sam isti tek toliko da vidim koliko valjaju.
E sad nakon tih mjesec dana nisam produživao niti slao nikakav ticket, ali je server ostao online duže od tih besplatnih mjesec dana ali ga ja nisam koristio.
I sad nakon godinu dana mi šalju mailove i poštu neki mediafinanz kako ja dugujem njima 200€ za server koji je bio besplatan.
Mjesečni najam tog servera koštao je 38€, prvi mjesec besplatno i njihovom voljom još mjesec dana server radio i tu su ga suspendirali.
E sad gdje je tu 200€ i zašto bi opće ja nešto dugovao ako je isti bio besplatan?

Ono što sad mene zanima je što da radim u ovom slučaju i šta mi mogu ako ih samo ignoriram jer slao sam razne mailove i ništa, oni i dalje tupe svoje.

Dali si citao “mala slova u footeru”, checkboxove s uvjetima poslovanja i sve drugo prilikom narudzbe navedenog te dali si ih kontaktirao prije roka isteka besplatnog perioda i kazao im kako vise ne namjeravas koristiti uslugu?

To ti je isto … iznajmis BMW … vozis ga 30 dana free … ne vratis ga … nikome ne javis … i onda se zalis da su ti naplatili :slight_smile: Koliko me pamcenje sluzi server4you su iz njemacke … HR je u EU … nije im problem poslati ovrhu …

Nisam čitao mala slova, nisam ih kontaktirao jer dovoljno je jasno pisalo koliko se sjećam, jedan mjesec besplatno, ako vam se ne svidi nikome ništa.
Nije mi se svidjelo i nisam produživao…i šta sad oni hoće, kakvih 200€ za mjesec i par dana korištenja

A gle … prijevara ili ne … legalna je :slight_smile: Nisi citao pravila, uvjete i sl. Ja tehnicki mogu tebi nesto dat besplatno 1 mjesec … ti se slozis sa uvjetima koristenja bez da ih cistas … nakon isteka mi ne javis nista. . i ja te mogu teretit. Nije moralno ali zakonski je :slight_smile:

Tako ti je bila fora prije jedno 7-8 godina kada je ekipa slala poduzetnicima skupe mobitele bez naknade … ovi uzeli budale … nisu nista citali ali su potpisali dostavnicu … i naravno ovi im spicili ovrhe na par tisuca kuna :slight_smile:

Znači da mi je najbolje to platit dok još dug nije narasto ili?
Jer ipak nije to mala lova.
Kako sam rekao mjesečni najam servera bio je 38€, 1 mjesec free i nakon toga je server radio nekoliko dana samo, zašto onda 200€, nema logike

Samo ih iskuliras sta te boli uvo nisi karticu unosio nista ti ne mogu. Kazes neko na tvoje ime narucio nema veze sa tobom. I ja sam ima slicnih problema pa samo ih iskuliram.

Oni su ti ponudili server prvi mesec free, ako ti se ne sviđa, OTKAŽEŠ, a ne ne plaćaš :slight_smile: To jest, kod njih i većine njemačkih provajdera moraš otkazati server do datuma isteka, inače posle toga ti se odmah uračunava i sledeći mesec (radio 1 ili 30 dana).

Eh sad, što se tiče tih 200€, to ti dođe prvi mesec servera + neka XYZ kamata + usluge agencije za potraživanje duga + otkazni period (to ti je zadnji mesec i plaćaš ga u visini mesečne rente, ako imaju otkazni period). Još nešto, taj server od 38.99 ti je bio po ceni ukoliko plaćaš setap (koji bi ti nakon free perioda 100% naplatili), inače je €48.99

Što se tiče pisama i mejlova, samo ih ignoriši i mirna Sava :slight_smile: Ja sam tako uzeo .at domen uzeo na godinu dana, nisam plaćao dalje i počeli mi slati pisma na kućnu adresu koja sam redovno bacao (inače potraživanja su bila ~150€)

tako sam i mislio da je najbolje da ja to samo ignoriram, a ako mi ode na ovrhu onda sam naj***, iako sumnjam jer kako kažeš nisam dao nikakvu karticu

Neće nigde otići, jer im se ne isplati ganjati te radi siće :=) Ako izvuku šta od tebe preko agencije za prinudnu naplatu to je to, ako ne samo te “arhivišu” :smiley:

Ma ignorisi, opusti se, kao da neko ne moze da registruje nalog na necije ime. Nisi koristio karticu, nisi im davao licnu kartu ili tako nesto, ne mogu ti nista…

A onda nema brige.
Nisam im dao nikakav dokument :slight_smile:

Ako si dao svoje osobne podatke … to je dovoljno. Najlakse se praviti grbav. . i onda kad dodje ovrha, troskovi agencijske naplate i dr. onda ce biti kukanja. Ja bi na tvojem mjestu s njima stupio u kontakt, objasnio im situaciju, dogovorio se da se trosak umanji, kompromis … platis dio i miran si. Danas je vrlo aktualno prodavanje dugovanja … a to rade mnoge firme pa cak i inozemne. Npr netko je tebi kao firmi duzan 200 € … neda ti se gnjavit s njime i trosit pare iresurse … prodat dug karikiram za 60-70% iznosa … i onda se druga firma bavi tobom i dugom :slight_smile:

Dao sam ja svoje sve podatke, uključujući i broj telefona na koji zovu kako bi se potvrdio identitet ali nisam im poslao nikakav dokument niti nikakvu karticu za moguće naplate.
Tako da prema tome oni imaju sve moje podatke al nikakav dokaz da sam to stvarno ja.
Ali ipak ću ja pokušat stupit u kontakt s njima nekako, iako sam već probao ali nigdje odgovora, samo mi šalju podatke za uplatu i iznos

To su ti lopovi kao svi pogotovo domaći kad kažu unlimited, onda negdje na nekom xy stranici nades da to nije unlimited. Nebi me cudilo da npr prodavaju hosting s 100000Gb a da na nekoj stranici pise da to nije toliko nego se misli na 10gb -.-

nista ih ne kontaktiraj nego samo iskuliraj

1 Like

Kolikos am vidio covjek je iz hrvatske, zato mu nemojte govoriti da iskulira jer zakoni u srbiji i bosni su drugaciji. Moj savjet je da se pokusa dogovriti. Ako ih ignorirasmoguce je da nece biti nsita, a isto tako je moguce da ce sjesti ovrha s dodatnim troskovima.

Ah, da vi ste u Evropskoj Uniji… lol

Tako to funkcionira i sa drugim stvarima. Primjer, ugovor za internet kada potpišeš on ne ističe sam po sebi, nego pismenim zahtjevom tražiš da isključe uslugu na dan isteka. Ako ne zatražiš, ugovor se produžuje (u većini slučajeva mjesec dana). To su ta mala slova koja moraš čitat.

E sad, s jedne strane vjerujem kako je bolje nagoditi se jer to u nekim kombinacijama može doć do prisilne naplate s dodatnim troškovima. S druge strane, ako nisi davao nikakav osobni dokument, nije mi jasno kako oni mogu dokazat da si ti stvarno naručio tu uslugu. Broj telefona bi to mogao bit ako si registrirao broj kod svog operatera (ili si na pretplati).

Zanimljiva situacija.

Znaci to si ti potvrdio si indetitet preko telefona kada si se javio.