session_start() greška

Možda i ne funkcioniram najbolje u ovo doba noći, no mući me problem jedan.
U index.php-u pozivam include za dinamičke stranice, zatim pri pozivu jedne dinamičke str točnije (kontakt forme) javlja mi grešku pri vrhu

Na 36. liniji koda index.php filea je include, a u 2. liniji koda form.php filea je session_start();

U čemu je greška?

prije pokretanja session_start() ne smije biti nikakvog outputa…

Misliš ispisa? Ali pošto kaže u 2. liniji koda je ta greška, a 1. linija je samo početak php-a <?php
osim ako se to ne odnosi na includani file??

moguće da ti includani file negdje nešto ispisuje,

Znači radim ovo:
index.php ima includani page.php (taj page.php je za dinamičke stranice koje mi se nalaze u folderu inc)
Zatim putem linka domena.com/kontakt (rewrite mod uključen) na mjesto page.php se includa kontakt.php file s inc foldera) jel bi taj session_start trebao izvaditi van tog includanog filea i postaviti ga unutar index.php? Ali mislim da će mi tamo smetati, pošto ga samo koristim na jednom linku… ili što mi je za činiti?

Ako se na 36. liniji includa page.php, a u njemu je session_start(); na drugoj liniji, onda ti je problem u index.php u prvih 35. linija koda.

Vrlo vjerojatno imaš <!DOCTYPE prije nego počinješ sesiju.
PHP: session_start - Manual

Jedno rješenje bi ti bilo da ga makneš iz page.php i staviš u index.php na početak.
Ako ti smeta što se izvršava kod svakog otvaranja index.php, a htio bi samo u nekim slučajevima, stavi ga u neki if uvjet.

Da tako sam i rješio problem, stavio sam session_start() u index.php pod IF uvijet. :wink:

Možda ne bi bilo loše riješenje napraviti header posebno i onda ga samo includati u drugi file-ove.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja