Shared hosting - zakup na firmu

Pozdrav,
Zanima me zakupljivanje hostinga i domene na firmu. Firma je u BIH, zanima me pravna situacija. Da li hosting tvrtke izdaju fakture ili bilo kakav dokaz koji se može isprintati i s kojim mogu opravdati da je s tim novcem baš kupljen hosting kod te i te tvrtke?
Trenutno gledam kod Hostgatora Business Plan uzeti, uz to i domenu.
Hvala :slight_smile:

ps: zbog inspekcije i to…

Da izdaju, upises podatke kupca, u ovom slučaju pravne osobe i onda dobiješ invoice koji onda odneseš knjigovođi. Možeš kontaktirati uvijek hosting tvrtku i direktno ih upitati, također provjeri s knjigovodstvom.

1 Like

Upravo sam se čuo s ovima iz Hostgatora… Navodno kažu da ne šalju nikakve fakture putem maila ili slično. U knjigovodstvu je sve potvrđeno, jer smo dosad naručivali dosta stvari putem interneta, tako i od drugih tvrtki van države isto. Prodavač pošalje fakturu uvijek…
Sad mi to nije jasno kako ne šalju…
Samo da imam kakav papir da to mogu dokazat sve gospodi iz inspekcije kad naleti :joy:

Ja radim sajtove za jedno pravno lice, uzimamo hosting od leftora. Stižu računi i na mejl a idu i poštom ako se sjećam. Možeš i ti otići u Tuzlu pa uzeti.

2 Likeova

Leftor je u BiH.
Mene iskreno zanimaju vanjske hosting firme, koje nude povoljnije i bolje pakete od ovih naših u BiH…

2 Likeova

Ne znam točno kako ide kod njih, ali obično imaš nekakav statments, payments ili slično u nekakvim postavkama gdje skineš invoice isprintas i to je to. Provjeri s nekim tko ima već account kod njih pa vidi kako to izgleda da li bi odgovarala.

1 Like

Upravo su mi odgovorili iz SiteGround-a. Prva rečenica je bila “Iz Bugarske smo, skoro smo susjedi i apsolutno razumijemo Vaše pravne probleme!”, naravno, sve fakture i sve šalju i to nije nikakav problem i već rade sa dosta firmi iz BiH i okolice. Osim što se fakture redovno na mail šalju nakon kupovine, isto tako se preko korisnickog racuna moze pristupiti.
Jako lijepo odgovoreno i objasnjeno.
Zatim chat sa Buehostom, koda se s robotom dopisujem, neke gluposti šalju nevjerojatno, slična situacija kao sa Hostgatorom.

Bar znam čija podrška je bolja ako ništa. Hvala Vama na odgovorima :slight_smile:
Još ću detaljno istražit i odlučiti se.

PS: Od prijatelja ću uzeti account koji ima na Hostgatoru, pa ću provjerit da li odgovara. Hvala na prijedlogu dadodd