SilverStripe CMS

Ovako,

ne vidim ništa u forumu na ovu temu pa pretpostavljam da većina nije upoznata.
Naime, prije nekog vremena (cca godinu - dvije unazad) naletio sam na ovaj do tada meni nepoznat CMS i nakon milijaru godina Mamba, Joomle, Wordpressa, Nuke mogu reći da sam bio vrlo oduševljen.

Radi se o vrlo robusnom sustavu istoimene Novozelandske kompanije koja je najprije razvila svoju komercijalnu verziju sustava te potom taj isti sustav proglasila open-sourceom.

Sam sustav leži na ‘svojem’ PHP MVC frameworku - ‘sapphire-u’ koji za PHP početnika i nije najjednostavnija stvar na svijetu ali koja ima jako strmu krivulju učenja.

Ono što me oduševilo je nevjerojatna fleksibilnost sustava, implementacija sa svim živim i neživim te odličan community uglavnom sačinjen od web profesionalaca.

Iz vlastitog iskustva mogu reći da web projekte od kad isključivo koristim silverstripe radim neusporedivo brže i da još nisam naletio na nerješiv zahtjev klijenta. Firma za koju radim prihvatila je zahtjev za promjenom tehnologije sustava za web tvrtke ali i za neke intranet aplikacije (ne moram ni reći koliko je ovo bilo teško) te od tada bilježimo i rast posjeta zbog odlične optimizacije i veliki rast efikasnosti zbog samog sustava.

Na žalost SilverStripe me ne plaća za ovo :slight_smile: ali svakako provjerite:

e da, sustav možete istalirati i na hrvatskom jeziku i to i na Linux i na Win platformi uz sve žive poznate db servere :gubise:

open source ne znači i besplatno.

isprobao sam i nije loše, dosta je kvalitetno napisan ali ja sam to davno bio sprobavao, prije koju godinu i falile su mu neke osnovne stvari.
Mislim da nije postojala registaracijska forma. Login da ali reg ne.
Bilo je u planu da će ju napraviti pa su vjerovatno napravili.

By the way, mislim da je sadašnji američki predsjednik izvrtio svoju predsjedničku kamapanju na Silverstripe.

Besplatno po pitanju korištenja bi moglo proći, ali ne i po pitanju vlasništva.
Iako se može biti vlasnik proizvoda nastalog korištenjem open source, nikad ne možete biti vlasnik open source koda. Barem tako na to gledam.
Kao kupanje u moru. Besplatno je, ali to ne znači da ste vlasnik Jadrana.

ne razumijem kakve to veze ima s ovim topicom

[quote=“gorrc”]isprobao sam i nije loše, dosta je kvalitetno napisan ali ja sam to davno bio sprobavao, prije koju godinu i falile su mu neke osnovne stvari.
Mislim da nije postojala registaracijska forma. Login da ali reg ne.
Bilo je u planu da će ju napraviti pa su vjerovatno napravili.

By the way, mislim da je sadašnji američki predsjednik izvrtio svoju predsjedničku kamapanju na Silverstripe.
[/quote]

je, Obamina ekipa je koristila SS platformu (ironija :)) za svoj web.

što se tiče reg forme nema je ni danas uključene. ali svakako ti preporučam da si nabaviš knjigu i prođeš ju. Odlična je i nakon 2-3 čitanja i isprobavanja shvatio sam tu MVC šemu i sam sapphire framework. a kad t skužiš onda nije problem napraviti svoj reg obrazac

koristimo silverstripe vec vise od dvije godine… do sada smo napravili puno toga (za neke stvari nisam ni vjerovo da ih mozemo odraditi u silverstripe-u) i uvijek iznova se odusevim ovim cms/frameworkom…

registracijska forma je nesto sto se u silverstripe-u napravi za par minuta… :wink:

Ne cini se loše. Ima li neko informaciju da li pravi mnogo upita mysql bazi kod većeg broja online usera? Joomla je po meni tu loša.

Ja imam pitanje u vezi instalacije dotičnog CMS-a. Od CMS-ova imam instalirane Joomlu i WordPress. Želim instalirat i Silverstripe, no s obzirom da već imam istaliran Xampp koji sadrži PHP, MySql itd., da li da sad odznačim dotične “elemente” u instalaciji Silver-a, da ih ne instaliram ponovo ?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja