SimilarWeb mi ne prikazuje analitiku

Pozdrav ljudi,

Već neko vrijeme se mučim sa SimilarWebom. Kada se ode na sajt, prikazuje se kako nema dovoljno podataka za učitati.
Imam preko 75 hiljada sesija mjesečno, a sve to po GA nakraju izađe oko 330 hiljada pregleda. SimilarWeb prikazuje podatke preko GA, ali iz nekog razloga ne broji sam iako je GA postavljen kao javan. Također, bez njihove analitike je nemoguće vidjeti rank stranice po državi, niti je zainteresovanim partnerima interesantna stvar.
Da li neko ima sličan problem ili rješenje? To nije sajt koji postoji mjesec ili dva, već sajt koji postoji oko 2 godine.

Similar Web ne broji tačno, meni pokazuju 10x manje posjeta.

A zasto ti je to bitno? Ako zelis nekome dokazati posjetu daj mu pristup na analytics.

Postoje teški ljudi koji ganjaju taj SimilarWeb. Njima koliko god nudiš analitiku, oni će to tražiti. Također i zbog određenih poslova za reklame mi je potrebna ta analitika kao dokaz. Čudno mi je da se sajtovi koji su manji od mog prikazuju. :ok_man: :ok_man: :ok_man:

Jesi li možda nadograđivao Google Analytics? Ja sam zamijenio GA i sada ga ne mogu spojiti sa Similar Web

Čekaj, jesi li povezao SimilarWeb sa svojim sajtom? Ako jesi, pošalji im upit zašto se brojke ne prikazuju, i vjerovatno ćeš dobiti odgovor.

Malo posjeta ima…

Povezao sam preko analyticsa. Ne znam da se može ikako drugačije povezati. Na univerzalnoj analitici sam, ali posjedujem mimo toga i GA4, međutim povezao sam entitet sa UA.

Pisao sam, ali nikakve svrhe. Samo napišu kako oni preko korisnika kao to analiziraju, bez obzira što dosta istih korisnika posjećuje i drugi portal koji se tamo prikazuje. Nisu u pitanju stotine ili ispod 5000 već preko 70k sesija.

Da je malo posjeta ne bi prikazivalo druge sajtove koji su bez povezanog analyticsa i slabiji od mog. Nema mi logike. Garantuju preko 5000 sesija, dok ja imam oko 75k prošli mjesec :ok_man: :ok_man: :ok_man: