Siva ekonomija :/

Nema više radne akcije kod frendova za pivu

Jel ovo malo bolesno il se naša vlada samo malo pogubila…?

Gledam na telki i ne vjerujem.
Firme im ne plaćaju doprinose po 7-8 godina, a oni će hvatat susjed-majstore.

Ništa me više od ove vlade ne može iznenaditi. Slušam priče i svi govore da su ili oni ili neki njima bliski platili neku kaznu.

Kazna država.

Ma ja sam isto mislio da me ništa ne može iznenaditi. Al ovo jbte…

Danas mi starci kažu da idu na prosvjed u sub, ona učiteljica, stari programer. Prekipilo i njima… Stari plaća doprinose, likvidna firma, sve po ps-u, a ova gamad sve upropastila…

Ne mogu vjerovat…

Pa već godinama donose zakone kojima poštene građane pretvaraju u kriminalce. Nije ovo prvi takav zakon.

No - sve se to još može i razumjeti - kakav god zakon bio dobar je, ako institucije vrše svoj posao, a to je da te primi za ruku i provede se jednog kraja na drugi na način da (a) pretpostavi da ulaziš kao pošten građanin i (b) želiš izići na stranu na kojoj ćeš ostati poštan građanin.

Ovu Vladu i poštenje ne možeš staviti u istu rečenicu, to je … kako se ono zove… :zub:

Dobrodošli u EU !

[quote=“tsereg”]Pa već godinama donose zakone kojima poštene građane pretvaraju u kriminalce. Nije ovo prvi takav zakon.

No - sve se to još može i razumjeti - kakav god zakon bio dobar je, ako institucije vrše svoj posao, a to je da te primi za ruku i provede se jednog kraja na drugi na način da (a) pretpostavi da ulaziš kao pošten građanin i (b) želiš izići na stranu na kojoj ćeš ostati poštan građanin.[/quote]

Slažem se da institucije moraju provodit svoj posao, al stvar je da je ovo način za namaknut pare od malih ljudi. Samo to… Kod nas institucije ne rade svoj posao… Nažalost…

[quote=“trnac”]Ovu Vladu i poštenje ne možeš staviti u istu rečenicu, to je … kako se ono zove… :zub:[/quote]Oksimoron.

Hoćete onda ići na subotnje prosvjede?

Kaznit će čovjeka sa 30 000kn koji radi sa strane kako bi platio dio režija :hmmmmmm:
Žalosno je da ne postoji sud kojim bi se sudilo političarima koji su doveli ljude u propast. Ako ćemo govoriti o povredi ljudskih prava tko je tu onda kriv? Vlada ili čovjek koji ne može nači posao ?
Neka legaliziraju kurve pa će dobiti novac, al za takve stvari su primitivni, a pogotovo ona sijeda kuraba koja qurca nije vidila 20 godina pa sad .ebe narod sa glupostima…jadno

Stvar je u tome da što više ljudi treba maknut sa burze pred izbore. Caka nije čak u tome da će sve koji rade na crno kaznit nego maknut sa burze. Tako da u tome treba tražit poantu zakona…

Al da je previše, previše je…

Dal ima netko domenu “■■■■■.com” ovdje? Mislim da jos nismo dovoljno adekvatne nazive smislili u proteklim temama za jasnu definiciju onog o cem je tu rijec.

i kada oces pozvati prijatelja da ti pomogne obrat 10-tak maslina, moras ga zaspoliti? Kako onda to regulirati po novim pravilima?

Evo uskoro ce mi prijatelj srediti struju u stanu, besplatno, jer sam ja njemu bio pomogao prije par godina. Sto bi ja sada trebao napraviti da ne odem u zatvor za terorizam, rusenje drzave, utaju poreza, … ?

Kutle je dobio 100 000 kuna kazne jer je prevario drzavu za nekoliko stotina miliona. Ja cu dobiti 30 000 jer sam prevario drzavu za kolko, nula kuna?

TREBA POBJECI IZ OVE J***NE DRZAVE! IDEMO SVI RADITI ZA AMERE I NISTA NE PLACATI DRZAVI!

Already doing that. :slight_smile: Preporuka svima.

Nabijem ja cijelu vladu na sivu ekonomiju

Ni ja se ne slažem sa vladom ali slušam ljude malo…
Sad kad uđemo u EU svi lude jer će sve biti strogo, neće se moći sadit masline bez papira, ribe lovit, porez će se morat plaćati na sve i sl. Uglavnom bi trebalo biti strogo i sređeno a to nikome ne paše. Jbg, bolje je na crno, više meni…

Ako svi tako želimo, ja predlažem da umjesto EU uvedemo ‘divlji zapad’ zakon i neće biti poreza uopće, moći ćemo se čak upucat susjedan ako je pušta glasnu muziku.

Hoću reći, svi bi sređenu državu ali nitko se ne bi odrekao ničega. Jbg, ja ne bi u EU jer ću morati porez na ček i sl, a htio bi da mi država bude Švicarska.

Ne treba miješati poteze ove Vlade s usklađivanjem prema EU.
Ova vlada je ranjena zvijer. Sada je najopasnija. Radi opasne poteze čije posljedice ćemo osjećati godinama.

Nije mi poznato koji IQ imaju donositelji Zakona i pravilnika gdje se određuje kako se ne smije raditi, a da pri tome nije određeno kako se treba raditi.
Ako se određuje da susjed 501 m od mene ne smije srušit šljivu u mojem dvorištu, bilo bi dobro da kažu na koji način ga treba platiti, koji papiri, koji porezi…
A onda opet, smije li susjed srušiti moju šljivu jer možda nema adekvatnu zaštitu na radu, možda nije prošao obuku za to. Možda njegova stihl pila nema novi atest i nije usklađena sa propisom HHG.123.54 gdje se navodi da pila mora biti takva i takva. Karikiram ali gdje je kraj.

Ako je cilj smanjenje broja nezaposlenih, neka ukinu Zavod za zapošljavanje i više neće biti nezaposlenih.

Slažem se s trncem, ovaj zakon nema nikakve veze s EU. Samo se glasno prijeti pokušavajući dati do znanja svima da se vlada bori protiv sive ekonomije. Ovo je samo model zastrašivanja, koji generalno neće zaživjet, a poneki, uglavnom mali igrači će popušit da bi se narodu pokazalo da sustav funkcionira.

Zavod za zapošljavanje ukinut u ovom obliku, svakako. Pa ovakav model brojanja nezaposlenih nema nitko. Trebali bi brojat zaposlene, penzionere školarce i razlika bi bila nezaposleni. Al ta brojka bi bila puno veća i što kad bi se saznalo da imamo pola milijuna nezaposlenih.

HDZ pred svake izbore nađe načina na makne ljude s burze, ne da im da posao, nego ih makne s burze. Ima toliko glupih primjera tome: profesoricu informatike su tjerali da se javi za profesora kemije, iako joj to nije struka, ili će ju izbaciti s zavoda. Moju curu su slali da se javi natječaj za tajnicu u 15 kilometara susjedno selo, za plaću od 2000 kuna bez prijevoza, a nedavno je diplomirala za profesora informatike i filozofije. Na zavodu ima oglašenih kamatara koji zapošljavaju radnike u kreditnim uredima, i ako ne želiš radit posao na proviziju, koji je btw na granici legalnog brišu te s zavoda, itd… Do jeseni će HDZ smanjit broj nezaposlenih za 50000 i hvalit se tim uspjehom. Tu taktiku koriste još od tuđmana…

[quote=“toom0101”]Tu taktiku koriste još od tuđmana…[/quote]Najžalosnije je da im ta taktika uvijek iznova prolazi kod ovih ovaca od hrv. naroda. Duže i bolje pamćenje ima moj pas.

Jedna stvar je borba protiv sive ekonomije (firme koje ne izdaju racun pa ne placaju pdv, isplata minimalca na racun a ostatak na ruke…) a potpuno druga stvar da ti susjed ne moze doci pomoci obrati grozde. Ili su novinari malo prenapuhali cijelu stvar, ili su ovi stvarno prolupali…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja