Slanje maila - smije li se uopče to?

Evo ovako, imam pitanjce… Uglavnom, već je ta tema bila milion puta prožvakana na ovom forumu, i različita su mišljenja, ali nikad ništa konkretno po tom pitanju.

Naime, imam forum, i mislio sam nekim oglašivačima ponudit da pošaljem njihov promo mail svim članovima za određenu novčanu naknadu.

E sad, mene sad zanima, smije li se to?

Po meni tu nema ničeg spornog - tko se registrira, nek očekuje da će dobijat mailove. Svako od njih može u svom profilu u svakom trenutku namjestit “Primati mailova od administratora?” na “Ne”.

Danas se registriraš na facebook, pa ti na mail dnevno dođe 500 poruka, i to većinom zbog gluposti. Naravno, ti te mailove možeš isključit u svakom trenutku (kao i u slučaju kod foruma).

Isto tako, znam da ne smijem njihove mailove prodavat (odnosno dat na uvid nekoj drugoj osobi), ali to ovdje nije predmet rasprave.

Ma samo daj,nema tu nekakvih pravila sitnim slovima niti ništa skriveno, još ako je forum tvoj

Mejlove članova ne daj nikome!! Nije moralno, a i izgubićeš njihovo povjerenje. Bilo šta da radiš, budi krajnje pošten!!

Ma to je i moje mišljenje. Ali znam da sam kod zadnjeg upita vezanog uz slanje tih mailova, dobio nekoliko odgovora da se to ne smije (pa me zanima zašto ti članovi misle tako).

Napisao sam kako mailove ne bih dao nikome(to nisam niti pomislio). Ja sam jedini vidio mailove od članova, i ja bi slao svima njima reklamne mailove (max. jednom tjedno).

:cp:

Jednom tjedno je puno previše po mojem mišljenju.

Gledam po sebi, ako dođe neki mejl jednom-dvaput godišnje, to primam.
Ako dođe jednom mjesečno i fakt je korisno, ostavim, inače ide odjava.
Sve češće od toga ide odmah odjava jer nisam našao nešto tako korisno da me mora davit porukama jednom tjedno ili jednom u dva tjedna.

Ako mislis da ces zbog slanja mailova popusit, ne salji, ako mislis da neces, posalji :slight_smile:

[SIZE=“1”][color=“Silver”]John Lennon[/color][/size]

[quote=“trnac”]Jednom tjedno je puno previše po mojem mišljenju.

Gledam po sebi, ako dođe neki mejl jednom-dvaput godišnje, to primam.
Ako dođe jednom mjesečno i fakt je korisno, ostavim, inače ide odjava.
Sve češće od toga ide odmah odjava jer nisam našao nešto tako korisno da me mora davit porukama jednom tjedno ili jednom u dva tjedna.[/quote]

Realno gledano, i da pošeljem jednom u godini, dosta njih ne bi ni pročitala. Ista stvar i kod tjednog slanja.

Ja to gledam ovako - slao ti meni jednom dnevno, ili jednom godišnje - sasvim mi svejedno. Ako mene to ne zanima ja ću isključit, pa makar me neće ubit taj jedan mail godišnje. Isto kao što neću isključit ako me ti mailovi zanimaju, pa makar oni dolazili jednom dnevno.

Jednom tjedno je stvarno max. maximuma, i češće od toga nema šanse da ću slat. No teško i da će netko htjet jednom tjedno da šaljem (većinom kada neko pita za zakupit, pita za jedno slanje).

[quote=“digits”]Ako mislis da ces zbog slanja mailova popusit, ne salji, ako mislis da neces, posalji :slight_smile:

[SIZE=“1”][color=“Silver”]John Lennon[/color][/size][/quote]

Slanje maila može mi naškodit samo ako ću promovirat konkurenciju. No kako sam jednom odbio konkurenta, i tako mislim i u budućnosti, slanje maila mi teško može naškodit.

Član ako želi bit član, zbog toga neće napustit forum, jer to može u svakom trenu isključit, a onaj tko je bivši član, taj me već napustio i nemam šta izgubit ako i njemu pošaljem mail (a i on to može isključit).

Uglavnom, mislim kako ću takve stvari imat u ponudi za oglašavanje i dalje.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja