Slova ščćžđ

Kad u bazi u phpmyadminu upisem prezime Delić i onda to prezime iz baze prikazem na jednoj stranici funkcijom echo iz php-a… na toj stranici piše Deli?
-Nebitno dali je stranica UTF-8 ili ANSI.

Ja sad u bazu umjesto slova ščćžđ moram upisivati ovakve znakove (&# 273 ; ) pa da bi to kasnije bilo ispravno prikazano na stranici…

Dali je moguće napraviti da se na stranici slova prikazuju onakva kakva su u bazi u phpmyadmin…
Znači ako je u bazi ć da mi i na stranici bude ć.
Jel potrebno promijeniti collation od kolone prezime u neku drugu vrstu kako bih to postigao?
-Trenutni collation mi je: cp1250_croatian_ci

Nadam se da ste me razumili.
Hvala.

[quote=“SaNTaA”]Kad u bazi u phpmyadminu upisem prezime Delić i onda to prezime iz baze prikazem na jednoj stranici funkcijom echo iz php-a… na toj stranici piše Deli?
-Nebitno dali je stranica UTF-8 ili ANSI.

Ja sad u bazu umjesto slova ščćžđ moram upisivati ovakve znakove (&# 273 ; ) pa da bi to kasnije bilo ispravno prikazano na stranici…

Dali je moguće napraviti da se na stranici slova prikazuju onakva kakva su u bazi u phpmyadmin…
Znači ako je u bazi ć da mi i na stranici bude ć.
Jel potrebno promijeniti collation od kolone prezime u neku drugu vrstu kako bih to postigao?
-Trenutni collation mi je: cp1250_croatian_ci

Nadam se da ste me razumili.
Hvala.[/quote]

Da. promijeni column collation u utf8_general_ci

i promijeni sve u taj collation, i onda kad pozivaš nešto iz baze odmah nakon spajanja na bazu pošalji upit u obliku SET NAMES ‘utf8’ , nisam siguran jeli 100% točan s obzirom da koristim gotove klase, ali ako nije prilagodi ga.

[quote=“CreatifCode”]Da. promijeni column collation u utf8_general_ci

i promijeni sve u taj collation, i onda kad pozivaš nešto iz baze odmah nakon spajanja na bazu pošalji upit u obliku SET NAMES ‘utf8’ , nisam siguran jeli 100% točan s obzirom da koristim gotove klase, ali ako nije prilagodi ga.[/quote]

Nece ni na utf8_general_ci…
Uvijek isto bude… koji god collation da stavim… neznam jel ima neko drugo rijesenje za ovo.

[quote=“SaNTaA”]Nece ni na utf8_general_ci…
Uvijek isto bude… koji god collation da stavim… neznam jel ima neko drugo rijesenje za ovo.[/quote]

jesi promijenio i bazu u taj collation, i tablice i sva polja u svim tablicama. Da li se možda radi o wordpressu instaliraom preko cpanela?

evo ga jarane proradi kad sam stavio ovaj kod poslije koda za vezu sa bazom…

hvala :slight_smile:

[quote=“SaNTaA”]evo ga jarane proradi kad sam stavio ovaj kod poslije koda za vezu sa bazom…

hvala :)[/quote]

Nema problema, za hvala postoji reputacija, vidi signature. :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja