SMF to vbulletin

Dali je itko prebacivao bazu sa smf foruma na vbulletin?

Citao sam da se može, pa me zanima dali je full komplicirano??

Nakon što prebaciš sa google dobiješ 0 (nula) posjeta jer su svi url-ovi drugoga naziva.

A za to nema rijesenje? :frowning:

ne :frowning: tako da kada se preseliš, traffic s tražilica spadne na 0 i čekaš nekih pola godine da se (ako se) vratiš na staro.

Zašto bi url-ovi bili drugog naziva? url je url. I možeš namjesititi da ti izgledaju bilo kako, samo je važno da link kojim linkaš na članak bude istog formata kao što je bio i prije.

hoćešreći da kad bi ja jednu statičnu stranicu koja ima link na neki članak npr.
http://staticnastranica.com/clanak-na-staticnoj-stranici

preselio na npr. wordpress i opet postavio da mi se link za taj članak prikazuje u obliku
http://staticnastranica.com/clanak-na-staticnoj-stranici

da me tražilica ne bi pronašla. Sumnjam, a osim toga tu postoji i .htaccess file. Googlu i ostalim tražilicama je tako svejedno šta ti koristiš na svom serveru sve dok link koji je negdje postavljen vodi na članak, a ne na nepostojeći izvor.

smf linkovi showthread.php?t=30910
vbulletin linkovi index.php?topic=406838

[quote=“MeeGo”]smf linkovi showthread.php?t=30910
vbulletin linkovi index.php?topic=406838[/quote]

So what? imaš .htaccess s njim se daju napraviti prilična čuda.

koliko ja znam tema naziva 222 ti u vbuleltinu postane 232323, tešto da se to u htaccessu da riješiti. Kada sam ja premještao svoj forum(prije pola godine) nije bilo riješenja.

Postoji rjesenje !

treba detaljno pogledati novu bazu, kod migriranja se stvaraju neki pomocni redovi u tablici u jednom od njih se nalazi ID tema u starom SMF forumu

malo programiranja i sve se to da rijesit.

[quote=“bubac85”]Postoji rjesenje !

treba detaljno pogledati novu bazu, kod migriranja se stvaraju neki pomocni redovi u tablici u jednom od njih se nalazi ID tema u starom SMF forumu

malo programiranja i sve se to da rijesit.[/quote]

Ako forum ima preko 10 000+tema naštimaš da imaju iste brojeve, pa onda teme koje su obrisane u smfu vbulletin ih nepreskače…neznam nisam stručnjak u programiranju, ali znam da sam ja pokušao sve napraviti da to radi ispitivao se i svagdje negativan odgovor.:cmolj:

Rješenje postoji i sasvim je jednostavno…
Ak se ne varam, već sam 3 puta to radio do sad.

[quote=“Tomislav2911”]Rješenje postoji i sasvim je jednostavno…
Ak se ne varam, već sam 3 puta to radio do sad.[/quote]

vauuuu, ovo je konstruktivan odgovor. Inače smisao javljanja na neki post je i davanj konkretnog odgovora na postavljeno pitanje ili post kojem se obračaš. Dakle ako si to radio i to uspješno kako kažeš bilo bi vrlo lijepo od tebe kada bi to podijelio s ostatkom sudionika ovog foruma. Možda će nekom još zatrebati nekad u budućnosti pa zašto to nebi pročitao ovdje? Ili možda to naplačuješ, a ako je tako onda si mogao napisati “Ja to znam i to ćete koštati xxx kuna.”

Jel smo to malo živčani??

Okej, prihvaćam kritiku. Pojasnit ću okvirno kako stvari funkcioniraju.

Vbulletin nekako mora znati koji ID je imala koja tema prije prebacivanja iz SMF-a u vbulletin. Ako vbulletin može isčupati vezu između starog i novog ID-a, može bilo kakva skripta (php kod).
Svaki upit koji ide na SMF tip linka zapravo treba preusmjerit na skripticu koju napišeš, ta skriptica upari stari i novi ID, zatim napravi redirekt i stvar rješena.
Na kraju se sve svodi na pravilo u htaccess-u + php skriptica (20-40 redova koda).

Za sve ostalo vrijedi ovo što piše u prethodnom postu, “Ja to znam i to ćete koštati xyz kuna.” (gdje je x element skupa 2,3,4,5,6,7,8,9).


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja