Sminkerske promene od strane guglovih proizvoda

Ovde cu pisati o promenama koje dobijam na email od strane guglovih proizvoda kao sto su youtube,adsense,google ad manager i sl. a koje nemaju neki neki veliki efekat na nas koji ih koristimo.
Totalno su skoro pa beznacajne ali eto oni nam kao cine usluge.

Najnovija poruka koju sam dobio i koja mi je u zivotu veoma vazna, tipa da li je dugme crvene ili plave boje jeste ova:

Prelazak sa kontrole za omogucavanje na kontrolu za blokiranje video oglasa na kartici Zastita

Postovani partneru,

Ad Manager ranije nije dozvoljavao da se video oglasi nadmecu za inventar Mreze multimedijalnog oglasavanja osim ako to niste omogucili pomocu kontrole u podesavanjima dozivljaja oglasa. Danas vas obavestavamo da cemo umesto kontrole za omogucavanje ovu kontrolu uskoro promeniti u kontrolu za blokiranje na kartici Zastita. Od sada ce video oglasi van strima ispunjavati uslove da se nadmecu za inventar Mreze multimedijalnog oglasavanja osim ako ih izricito ne blokirate pomocu nove zastite sa blokiranjem.

U ovom trenutku niste omogucili da se video oglasi nadmecu za inventar Mreze multimedijalnog oglasavanja. Pre ove promene cemo preneti postojeca podesavanja za omogucavanje u novu zastitu sa blokiranjem od 28. marta 2022. Tada cete imati 1 mesec da obavite pregled i unesete sve neophodne promene pre nego sto nova kontrola pocne da se primenjuje od 29. aprila 2022. i prvobitna kontrola za omogucavanje postane zastarela.

Nova kontrola ce biti dostupna u korisnickom interfejsu u delu Zastita > Sadrzaj oglasa > Blokiranja > Dozivljaj oglasa: „Blokiraj video oglase van strima“. Pazljivo pregledajte podesavanja pre nego sto ova promena stupi na snagu.

Vise o ovoj promeni mozete da saznate u centru za pomoc.

Srdacan pozdrav,
Google Ad Manager tim