Snajper

Dame i gospodu, Gemius dobija konkurenciju, Snajper je stigao i u Hrvatsku :slight_smile:

Više informacija:

Hocete se ukljuciti?

Ne, nikako.

Krenuo sam se regat na sniper prije 2-3 mjeseca i nije mi sjela cinjenica da dajem uvid u kompletan GA account.
Daklem, ne…

[quote=“digits”]Krenuo sam se regat na sniper prije 2-3 mjeseca i nije mi sjela cinjenica da dajem uvid u kompletan GA account.
Daklem, ne…[/quote]

Kao što sam napisao i na netokraciji u komentarima, u principu ste i Gemiusu do sada davali uvid u sve te podatke :wink:

Daj plz neki razlog zbog cega bi se netko regao na snajper.

Nisam nesto upucen a ti vjerojatno jesi.

[quote=“digits”]Daj plz neki razlog zbog cega bi se netko regao na snajper.

Nisam nesto upucen a ti vjerojatno jesi.[/quote]

Kako ces drugacije izmjeriti duzinu svojeg e-penisa?

He he,

Rep++;

Nisam imao namjeru biti sarkastican.

Ne kuzim i dalje u cemu je prednost ??

Pompozno su krenuli u Srbiji (koja nema Gemius) prije par mjeseci, evo sad vidim da se još uvijek nijedan od njihovih vodećih siteova nije uključio.

Ako ništa drugo, mogli su napisati na osnovu kojih kriterija slažu listu najposjećenijih (posjete, jedinstvene posjete ili jedinstvene posjete samo iz Hrvatske).

Ne vjerujem u uspjeh Snajpera, pretpostavljam da će se većina uključiti tek ako se 25 od vodećih 30 portala nađe tamo, što i nije baš realan scenario. Od najvećih bi im se mogao pridružiti Index, ali samo ako nanjuši da će po Snajperovim kriterijima biti prvi. Još jedno drugo ili treće mjesto im ne treba :slight_smile:

Meni nije toliko strašno što bi oni vidjeli sve moje Google Analytics podatke, jer mislim da je maksimalna transparentnost dobra stvar (i u slučaju mog sitea objava tih podataka meni ne bi škodila) ali mi se ne sviđa što se njima daje servirano sve besplatno, a koliko vidim oni ništa od toga ne dijele javno (niti broj mjesečnih posjeta) nego misle oglašivačima prodavati pristup tim podacima. To mi se ne sviđa.

I što sad, recimo, da Web Burza (sama ili u suradnji s nekim; posredno, ovako ili onako - svejedno) lansira modni portal, a ja - naivac - im prethodno omogućim pristup Analyticsu? Ili, naprimjer, pokrenu oni još jedan “Job portal s vijestima i besplatnim oglasima za posao”, a imaju uvid u bbsanticev GA…

Pa samo bi se lud čovjek mogao nadati da neće zloupotrijebiti pristup ključnim riječima (i općenito izvorima posjeta).

Snajper je opako oružje;)

Yok… Ne znam kakve su namjere Snajpera, ali da netko ima moj GA pregled, nikako.

Ja sam jedan od onih malo koji bez Gemiusa i sl. servisa naprave prodaju.

LOL Oni će prodavati podatke koje dobiju besplatno. Šta sve radi marketing …
I u ovom slučaju bi bio prigodan onaj vic o Crnogorcu (jel jebeš ti ili ja?)

Je li se šta promijenilo po pitanju registracije na Snajperu? Je li se tko od vas registrirao? U čemu vam je toliki problem dati pristup GA podacima?

Ne vidim razloga zašto pojedinci napadaju Snajper, jer po njima on naplaćuje GA uvid. Pa, ne vidim kako bi drukčije trebala funkcionirati stranica tog tipa - njena svrha i je da okupi na jednom mjestu široki spektar stranica i da potencijalni oglašivači imaju bolji uvid.

Ne znam kakvo je stanje u Hrvatskoj ali evo Srbiji broj prijavljenih stranica zaista raste iz dana u dan, sporo, ali raste…
I bitno je napomenuti da su neki od najvecih igraca u Srbiji prijavili svoju statistiku kod njih, tako da…

Razmisljao sam i cak predlagao ekipi svojoj da razvijemo i tak nesto.
Mislim, princip je jednostavan; Analytics API s oAuth i uzmes UV/V i svaki mjesec i javno displejas. Nakana je bila vise u smislu ono kako je gemius sad servis na placanje, da bi bilo OK dat nesto bespla pa probat progurat. No ono, nismo se na kraju odlucili.

Ali ako netko slicno nesto za HR napravi rado cemo sudjelovat s stranicama, jer mislim da nama “obicnim” webmasterima u potrazi za medijskim prostorom nitko nece pomoc ako si sami ne pomognemo. A mogli bi, bez frke tak nes odradit.

Ono, tako dugo dok je svrha transparentna.

[quote=“Nosf”]Razmisljao sam i cak predlagao ekipi svojoj da razvijemo i tak nesto.
Mislim, princip je jednostavan; Analytics API s oAuth i uzmes UV/V i svaki mjesec i javno displejas. Nakana je bila vise u smislu ono kako je gemius sad servis na placanje, da bi bilo OK dat nesto bespla pa probat progurat. No ono, nismo se na kraju odlucili.

Ali ako netko slicno nesto za HR napravi rado cemo sudjelovat s stranicama, jer mislim da nama “obicnim” webmasterima u potrazi za medijskim prostorom nitko nece pomoc ako si sami ne pomognemo. A mogli bi, bez frke tak nes odradit.

Ono, tako dugo dok je svrha transparentna.[/quote]

Pa u biti, to Snajper i je i ne vidim ništa loše u tome. Vidim da su na njemu RTL i 24sata, koji su veliki igrači, samo je pitanje vremena kada će i ostali doći.

Jea napisao sve to i skuzio da je ono tema za snajper u HR.
Ne citam bas ponekad :S

Da, pohvalno. Ubacio sam sajtic hehe.

Jel se može složit tako da recimo snajper ( ili neko drugi) preko analyticsa može vidjeti samo broj posjetitelja, iz koje su zemlje i to, a recimo nemre vidjet otkud i kako dolaze posjetioci ( keywordi, linkovi, kupljen traffic )

Recimo ja nebi imo niš protiv da se vidi broj visitora na mojim sajtovima, ali nebi htio da neko može vidjeti moje genijalne metode dovođenja tih visitora

Kakvo je stanje sa Snajperom danas? Je li ima kakvih pomaka? Nekako mi se čini da sve stagnira.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja