Social media scheduler - preporuke

Koje servise koristite za objavljivanje sadrzaja na fb stranice i zasto bas taj?
Ja sam pre koristio postfity, trenutno sam na postcronu .

Koristio sam standardno zakazivanje na FB, Hootsuite, Postcron i KUKU.io. Trenutno radim sa KUKU.io. Imam podešene termine i samo ubacujem jedan po jedan link, tako da ne moram za svaki link birati vrijeme, što dosta olakšava. Treba mi otprilike sat vremena da zakažem linkove za 7-8 dana unaprijed.

Koristio sam Postcron godinama i samo lijenost da se prebacim negdje drugo me je sprečavala da prestanem raditi sa njima. Hiljadu puta se desilo da pola linkova ne objavi u zakazano vrijeme, sajt im malo malo bio nedostupan. Pa kada proradi onda zakaže gomilu linkova odjednom na 20-tak stranica. Čudo kako me fb nije blokirao u tom periodu. Sad u 8-om mjesecu probam opet (budala) sa njima raditi jer imaju onaj bulk uploader, ubacim 140 linkova i zakaže ih, činilo se kao odlična stvar međutim ni to im nije radilo kako treba, od 140 linkova, barem 40 ne učita, tako da im ni taj bulk uploader nema svrhe kad ne radi kako treba. Nastavim opet sa KUKU.

Hootsuite mi se od svih činio kao najozbiljniji i najkvalitetniji, međutim ne mogu birati vrijeme kad ja hoću nego samo ima na 5 minuta razlike, znači ako imam 20 stranica link ide tačno u taj minut na sve stranice a to mi se ne sviđa, da prave automatsku razliku (kao drugi alati između objava) vjerovatno bi ih koristio.

Što se tiče podrške, kod Postcron i KUKU je nema, nula bodova. Kod KUKU kad god sam poslao mejl nikad odgovor dobio nisam, dok kod Postcron sam često čekao po 5-7 dana što mi dođe isto kao i da nemaju podršku. Pogotovo kad im pošaljem da nešto ne radi kako treba…

S druge strane na Hootsuite sam često imao besplatan nalog, za testiranje i tako to. Uvijek su brzo odgovarali na mejlove iako sam imao taj besplatan paket, dok ovamo sa plaćenim paketom nema podrške :smiley:

1 Like

Cudno, meni na postcron na fb posta bez problema, linkove rucno stavljam jedan po jedan (isto ima da unaprijed odredim vremena za postove pa ih on rasporedi tak i posta ih s razlikom do 5 minuta u odnosu na odredeno vrijeme, a slike ucitavam iz csv gdje stavim opis i linkove do slika, par puta sam poslozio postove za 2 stranice po 10-15 dana unaprijed, svega 2 ili 3 puta mi nije postalo na fb, odmah bi mi dosao mail ako iz drugog pokusaja nije uspio postati i prebaci taj post na kraj reda…

Ja sam koristio Postcron skoro 4 godine, prešao na KUKU prije godinu dana. U tom periodu sam imao te probleme, svakih nekoliko dana nisu prolazile objave, nije im sajt radio itd… Kako sam u tom periodu imao puno posla nije mi se dalo testirati druge aplikacije dok prošle godine prije nego ću preći na KUKU nije više moglo da se podnese. Najgore mi je bilo to što nisu odgovarali na mejlove, ili kad se smiluju pa odgovore bude neki kao automatski mejl (uvijek isti). Sada u avgustu kad sam probao taj bulk uploader, reko ajd možda su se popravili, bilo je sve OK oko objave tih linkova. Tu i tamo ne objavi nešto, jednom nisu čitav dan prolazile objave, međutim to nije bio toliki problem koliko što jednostavno nije mogao da učita linkove kad ubacim csv fajl. Od 140 linkova, 40 ne učita i onda moram ručno te linkove preko KUKU da zakažem jer jednostavno neće da ih učita na Postcron i onda sam vidio da to nema svrhe.

Ne mogu reći da mi Postcron nije valjao, uštedio mi je mnogo vremena u tom periodu dok sam ga koristio ali bilo je i mnogo (previše) problema.

To za zakazivanje slika sa bulk uploaderom mi se čini kao gubljenje vremena. Ne znam, meni treba duplo manje vremena da ih zakažem ručno nego dok spremim csv fajl.

Kak manje vremena za rucno nego sa csv? Zaljepis opis u csv, zaljepis link do slike, spremis i ucitas. Ako ides jednu sliku onda je rucno brze, ali ako ides 50, tesko da ce biti brze i lakse rucno, ako uz svaku stavljas opis…

postcron ume da zeZA mnogo, dajem primer: dobijes blok 24h na fb, ne radi ti normalno postcron, nece da objavljuje, prodje blok, sve sttranice recconect se uradi ali idalje ne radi, i pisao sam na podrsci ali ko zna kad ce da odgovore. Moram taj KUKU da probam, koliko max stranica moze da se poveze?

Radim drugačije. Pripremim slike i tekst koji ide uz slike za nekoliko mjeseci i onda jednom mjesečno zakažem ručno za mjesec unaprijed. Da radim sa tim bulk uploaderom morao bi te spremne slike da uploadujem negdje pa uzimam link i ubacujem u csv fajl… uglavnom to bi bilo barem duplo više posla nego sada kako radim.

Od 5 do 300.

Što preporučate za namirivanje vijesti za FB, trenutno testiram ovaj Kuku.io, djeluje mi ok, ali se placa. Pa me zanima da li postoji ijedan bolji ili da za ovaj uzmem pretplatu?!

U tom cijenovnom rangu nema boljeg kad je zakazivanje linkova u pitanju, jedino što im je podrška NULA kao i postcronu i sličnim jeftinim aplikacijama.

1 Like

Pozdrav! Uskoro mi istječe Trial verzija na KUKU.io, odlucio sam uzeti pretplatu,uzeo bih ovu najeftinijiu, zanima da li u njoj ima opcija za FB djeljenje, pretpostavljam da ima, ali zelim biti siguran jer mi je FB glavni?!

Koristi auto publish od xyz, besplatan a predobar

moze li link, nisam ni znao za taj xyz, ovaj kuku.io sam prvi vidio i probao, djeluje mi ok.

Salji link da probam.

Dobar je, ali ako kojim slucajem dobijes upozorenje za neku objavu i kada te objavi cela app se brise i moras da pravis novu i svi clanci se obrisu sto su bili objavljeni i automatski google analytics 0, bolje da se plati to sitno nego da se gubi na taj nacin

1 Like

Nikad nisam imao taj problem, a dosta ljudi je trazilo da im pomognem i svi su je koristili pa sad ne znam. Ne mogu reci da nisi upravu samo mi se nikad nije desilo

Facebook auto publish imas plugin

1 Like

Pozdrav,

uzeo sam na kuku.io pretplatu od 7 dolara da testiram, zadovoljan sam sa ovim jer dosta olaksava posao, ali sada ispucao sve sto nude za 7 dolara, kada idem da uzmem veci paket ne dozvoljava mi, moram prvo poslati mail sto sam i ucinio jucer, ali odgovora jos nema.

Zanima me da li netko zna kako rijesiti problem sto je prije moguce?

Probaj otkazati taj paket, zatim nakon toga uzmi veći. Tako je barem prije bilo, nije bilo moguće uzeti veći paket dok se taj aktivni ne otkaže. Glupo ali šta da se radi…

Nisam mogao naci gdje da ga otkazem! Kada kliknem na veci paket ovo mi prikaze:
Please suspend your subsctiption and then upgrade to the next plan. Contact us at [email protected] to suspend.