Spam od registara

Poz, nakon registracije domena na Network Solutions i Register.com dolazi mi velika kolicina spam mailova na email u vezi tih domena. Kao neke preporuke, dizajnovi… I to nije ni sa jedne njihove sluzbene email adrese, nego svaki put druga firma i ponuda.

Mislim da prodaju bazu mailova pri registraciji novih domena… krkani. Za 1h nakon registracije domena nije ni “prodisala” kako treba a vec hiljade ponuda za dizajn i seo.

Whois Privacy Protection?

Ja sam registrirao domene kod network solutions i trazili me par dana kasnije kao da potvrdim mail jer ICANN to zahtjeva, nakon sto sam potvrdio odma se spam sletio. Nude seo, web dizajn, logo dizajn i jos 100 nekih stvari. Dobro je sto sam koristio mail za gluposti :smile:

@Base imam domene koje su online po 14 godina i nikad nisam dobio ponudu neke usluge za njih, a indexirane svugdje moguce… Ni spam bot da ih zakaci.

@Veritos je li ovo? I nazalost kad kliknes, odvede te na neku skroz lijevu stranicu

Ovo je bio prvi mail
http://puu.sh/nI32S.png

Kasnije su uslijedio spam
http://puu.sh/nI3cj.png

Takve webmastere treba za muda objesit

Registrar nema veze s tim.

Gledaju zone file i novoregistrirane domene pa pokupe e-mail adrese iz whoisa i masovno šalju spam.

Uskoro će se vjerojatno javiti i appraisal scammeri kao zainteresirani “kupci” domene :wink: Ako ne znaš što je to pročitaj ovdje da ne nasjedneš: http://www.honorarniposao.net/#!appraisal-scam/czc0

Znam takve otjeram u PM, pa oni to prevedu i prijete tuzbom zbog uvrede :smiley:

Zaprijeti i ti njima radi (pokušaja) prijevare :wink:
Ja im uopće ne odgovaram