[Sponzorirano] AdCombo - napredna CPA meža za webmajstore

Pozdrav ljudi, sva pitanja u vezi AdCombo mozete postaviti ovdje.

>> Pridružite se na AdCombo

Jel ima sta za hrvatsku?

Evo i sponzoriranog članka ako nekog interesira:

Osobno ih nisam isprobao, no svakako namjeravam čim uhvatim malo vremena, premda nisam previše radio s CPA programima. Na internetu imaju solidne recenzije, a kao što vidite odlučili su se i na oglašavanje ovdje na forumu.

@Una_AdCombo je njihov affiliate manager pa joj možete uputiti sva pitanja, nisam samo još siguran na kojem jeziku :slight_smile:

Bok :slight_smile: Da, ima dosta offera za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu, Srbiju.

Može na hrvatskom. :slight_smile: Da, pokazalo se da ima puno ljudi koji su veoma uspješni u CPA marketingu u Hrvatskoj i okolnim zemljama, te smo se odlučili oglasiti ovdje.

Radim sa AdCombo već godinu dana. Mislim da bi uz kombinaciju sa možda nekom sličnom CPA mrežom (ili više njih) bila idealna kombinacija. AdNow između ostalih koristi i AdCombo proizvode za promociju, mislim čak da je većina proizvoda od AdCombo.

Nekad bude 7$, nekad bude i preko 100$ dnevno na ~105k pregleda dnevno… Prosjek oko 50-60 dolara.

Pozdrav Flex. Najbolja je preporuka od onih koji već s nama surađuju. Hvala :slight_smile:

Pozdrav @Una_AdCombo ,

Mene zanima npr u poredjenju sa Adnow koliko je veća zarada sa AdCombo, okvirno?

Pozdrav @imemperor1 , nisam 100% sigurna koliko AdNow plaća. Možete li mi poslati više podataka? Uglavnom drugačije je po tome što AdNow plaća po kliku, a AdCombo plaća po potvrđenom lead-u. Za Hrvatsku su isplate po potvrdjenom lead-u od $7,5-$15,5.
Možete i kreirati nalog u AdCombo kako biste pogledali ponude.

2 Likeova

Ko kaže da je veća :smiley: Ja sam kombinovao AdCombo i AdNow, bilo je približno tu negdje na obe mreže. S tim da je AdNow jednostavniji za ubaciti na sajt, AdCombo moraš podesiti koje proizvode želiš reklamirati na sajtu, pratiti statistiku s vremena na vrijeme pa izbaciti one koji nemaju prodaja a imaju određen broj posjeta. Zatim podesiti geolokaciju za svaku državu itd itd. Znači mnogo mnogo više posla za postaviti AdCombo ali uz kombinaciju više CPA mreže mislim da bi bio pogodak.

1 Like

Hvala puno na odgovoru @flex. Toga sam se i plašio, da ima puno više posla a da nema neke razlike u zaradi :slight_smile: Ništa, videću da testiram Adcombo pa ću znati tačno u praxi brojke.

Ma nije puno više posla, treba samo baner svoj napraviti i link do offera postaviti. A baner se može lako pronaći na internetu.
Prednost je i u tome što se uz AdCombo ne mora imati svoj sajt, već se može raditi plaćeno oglašavanje npr. na Facebooku, Google Adwords, itd.

1 Like

Još nešto, nekad se desi da imam 2000+ posjeta na njihove landing stranice a ni jedne prodaje :smiley: vidi se gore na slici. Ne kažem da je AdNow bolji, nego jednostavno ima puno više posla sa AdCombo. Proizvodi koje AdCombo ima se uglavnom dobro prodaju na ovim prostorima…

Ja sam nekad mislio uzeti više CPA mreža među kojima bi bio i AdCombo i kombinovati ih kao što radi AdNow al mi se nije dalo, puno posla…

Ih da je tako jednostavno :smiley: taj baner važi samo za tu jednu zemlju a šta ćemo sa posjetiocima iz drugih zemalja? :smiley: odoše klikove bezveze…

To jest prednost, dok Gugl ili FB ne banuje račun…

1 Like

Može se putem Javascripta postaviti redirekcija po zemlji, tj da se landing otvara u odnosu na zemlju posjetioca sajta. Razlika između AdNow i AdCombo je što oni koriste naše offere i potom plaćaju po kliku, a AdCombo je affiliate mreža, i plaćanje je za potvrđen lead.

Ali ako se umije napraviti mnogo FB računa, tada je i više nego isplativo vršiti reklamiranje offera.

Ima li kakvo uputstvo za takvo podešavanje, nisam ga našao na sajtu kada sam ubacivao oglase? Mislim to bi bilo odlično međutim nisam vidio nigdje da ima napisano kako i šta.

Ako je sajt u WordPress-u, onda ima plugin koji može odvesti posjetioca na stranicu koja je odgovara njegovoj zemlji po IP. A ja ću još probati naći neki kod, nemamo uputstvo, ali mislim da bismo ga trebali napraviti :slight_smile:

Pa upravo sam to i govorio, treba podesiti oglase za svaku zemlju…

Uzme se link svake zemlje i u pluginu se podesi za koju zemlju da se otvara koji link. Na takav način bi zarada bila viša nego u AdNow, koji vrši preprodaju naših offera.

Jel nam mozete dati par primjera za proizvode da vidim mozda mi neke ideje sinu. Sto dobro ide na ovim podrucjima?