SQL provjera jel nešto je ili nije u praznoj listi

Imam, ali baš mi je ovo zanimljivo…

Haha, tebe muči što ti je tamo odgovor izostao pa si došao ovdje kmečat. To ti je zbog stava s kojim pristupaš na teme, popljuvat i vrijeđat izvisoka i još bi da ti se crta ono što ne razumiješ. :slight_smile:

A i generalno sam ostavio ono još neko vrijeme namjerno sakrivenim, jer nisam trenutno siguran jel ta ideja vrijedna čuvanja.

Loše, i opet loše. To šta si ti egomanijak i ne znaš primiti kritiku, to je tvoj problem. Nije to pljuvanje, to i juniori nauče vrlo brzo. Tvoj problem je puno dublji od toga…

Najgora vrsta ljudi koje sam do sada upoznao su upravo takvi kao ti, šta misle da sve znaju, a ne znaju. Moje ponašanje je odgovor na tvoje ponašanje, al definitivno nije bilo s visoka ( možda malkoc :relaxed: ), niti je bilo pljuvanje.

Kme, kme, kme…
:joy:

Ja uvijek kažem od kritike se živi, ne od hvale. Svakako cijenim kritiku, ali opravdanu… koju znaš i možeš elaborirati ako ti se postavi kontra pitanje.

To što si ti išao moj code sprdati zbog usporenja od 0.0000000002 sec … a onda nisi znao pojasniti gdje i kome je to bitno? To je tvoj problem.

Možda sada i shvatiš analogiju sa glancanjem ferarija da se sjaji kako bi isti ubrzao 0.00000002 sekunde, dok netko drugi ima skroz masnog i prljavog ferarija…jer svako malo prekopa sve ispod haube… ali zato kad nešto inovira ispod te haube, satare onog što samo glanca. Ti samo glancaj da ti se program izvrši brže za 0.0000002 sec, a ja ću kopirat 100GB za manje vremena od toga što ćeš ti glancanjem uštediti… :stuck_out_tongue:
Pa ti glancaj … i seri majstoru čiji je ferari mastan. :wink:

Možda jednom kada umastiš svoje ruke, nešto i naučiš.

Ne, nikada. Ti si spominjao 0000.2 sec, ne ja.
:joy: :joy:

:joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy:

Doviđorno, šteta izgubljenog vremena na tebe. :wink:

1 Like

:joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy:

Stavrno, sto? Koji dio je sporan?
Moram priznati da sam probao prije nego sto sam napiso I dobio ocekivani rezultat

Ajme, odakle izvuce tu konstantu?
Predpostavljam da je to iz PHP-a konstanta?
Jeli netko u pitanju spominjao PHP?
Recimo I da jest to PHP, kakve veze ima max broj u PHP sa tamo nekim max brojem u nekoj bazi?

Ja sam od njega na prvu očekivao da je njegovo pametovanje barem nečim potkovano… ali od tog još ništa vidio nisam. Al sad kada gore vidim da je uspio napisat 00000.2sec umjesto 0.00002sec, sve mi je jasno koliko je znanja u njega… ko jedan moj frend koji mi je iskreno priznao da njemu niš nije jasno što decimalna točka služi i kojem je čudno kako je 0.1 veći broj od 0.050000 …heh. No taj frend barem zna da nezna… a ovo gore je žalosno vidjet…jer ne može biti tipfeler sa 5 nakucanih znakova na krivom mjestu.

Hahah, opet se hvataš za nebitne stvari i donosiš nekakve zaključke koje nemaju veze s vezom. Kako predvidljivo. :yawning_face:

Hej, daj prestani komentirati sam sebe. Ne sviđa mi se to šta smo zamijenili uloge :face_with_hand_over_mouth:

Kako ne? Pogledaj njegov post malo bolje i vidjeti ćeš da koristi PHP za taj dio.

ako je lista prazna, znaci da ne tražiš ništa ili tražiš null.

ako tražiš null, onda je x is null, inače ne izvršavaš query.

Ne čitaš/razumiješ zadatak.
… sa klijenta ti dolazi nekakav array podatak. Taj array može biti prazan, a i ne mora biti prazan.
S tim podatkom ideš u SQL SELECT… a moraš uvijek raditi select jer pored tog array podatka moguće imaš još parametara koji završavaju u WHERE djelu. Znači nebitno je jel array prazan ili nije…select se mora praviti. Tj. cilj je stvar automatizirati da ne moraš provjeravat jel array prazan/nije i po tome onda naštimavat varijante querya.

SQL query se tako popularizira automatski … tako da se bindaju podaci u njega … stoga, zadatak je naći način kako bindati prazan array u QUERY, a da se ne izmjeni logika selecta i da sintaksa querya ostane ispravna.
Uvijet je naravno da treba imati osjećaj kako binder radi i da je ponuđeno riješenje sukladno tome… jer binder se kači samo za placeholder koji zamjenjuje sa nečim … i ne kopa ništa više po query-u od placeholdera kojeg binda.

Ok, može se prihvatiti da binder eventualno malo mijenja okolinu oko placeholdera… ali bolje ako ne.

Zasad je @ognjen dao najbolje rješenje koje ispunjava sve uvjete zadatka.

Ajme meni, moj jorgovane, naravno, od mora karaktera, na jednom mjestu je stavio “$”.

Petunijo, pitaj njega u čemu je napisan taj tzv. binder.

Jeli bitno za ovo pitanje u cemu je napisano? Ja mislim da nije.
Covjek je pitao pitanje dao si mu odgovor i dobro…kada si pozelio nastaviti konverzaciju o tome jeli njegovo rjesenje legitimno ili ne, bilo bi bolje da si otvorio novi post, tamo objasnio svima sto je krivo i pokazo kako to rade majstori.