Srbija : Porez za svaki priliv?

Pozdrav,

Nedavno sam napravio Skrill nalog i povezao ga sa mojim deviznim racunom. Podigao sam oko 1k eura do sada i niko me iz banke niti bilo ko nije obavestio oko poreza.

Pricam sa prijateljem i nekako dodjemo na tu temu i kaze mi da je potrebno da za svaki priliv platim porez koji je valjda oko 20% , sto je malo mnogo i preterano, i jednostavno ukoliko bih to placao gubio bih svu zaradu ili bih bio u minusu.

Zanima me da li imate iskustva oko ovoga ukoliko je neko iz Srbije ili je zakon slican. Takodje znam da je preko bankomata sigurnije dizati novac jer se ne trackuje i veoma su male sanse da te uhvate ukoliko ne placas porez, ali me takodje zanima imam MasterCard skirllovu karticu, i sada kada dizem pare znam da uzimaju proviziju 200-600 dinara, i da mora da se konvertuju evri u dinare, ali koliko je evro ? To se tek ne isplati ako je evro 113 dinara lupam a ustvari je oko 120…

Zahvalan unapred

Ja sam preko skrilla na devizni podigao 10 puta vise i jos me niko nije cimao ni za sta tako da imas jos fore :slight_smile: Banka proverava samo transakcije vece od 10k e.

Evo bas sam sam nasao jednu temu na internetu, do 18000e godisnje se ne placa porez, sve iznad toga sam duzan da platim, ne verujem ni da cu pola od toga ostvarivati tako da je super.

Ako te neko cima zaporez javi mi obavezno :smiley:

Ma kojih 18 000e to se neko provalio. Po pravilu bi trebali da placamo porez naravno, ali sreca pa zivimo u drzavi gde pravni status freelancera i nije bas najasniji, tako da cisto sumnjam da ce da cimaju nekoga u skorije vreme ali u buducnosti sigurno hoce jos ako udjemo u eu.

A kakvo je stanje sa podizanjem para na bankomatima? jel si dizao nekad?

Placao sam tom karticom a dizao nisam. Najbolje prodjes kad povuces na devizni nema cimanja oko kursa.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey