Šta i kako dalje?

Pozdrav,
Evo već sam skoro 10/11 mjeseci aktivno učio PHP i ide mi veoma dobro sa ovim malo jednostavnijim sajtovima, dovoljno da kreiram neki dinamičan sajt koji čita podatke iz baze(login vijesti itd). No ipak praksom ću sve više i više da učim. I sada me interesuje kako i šta dalje, Kako ste vi došli do nekog vašeg cilja tj da pravite sajtove za klijente i slično ? Ovo je bilo sve na “lokalnom nivou” pravim sajtove isključivo za vježbanje i iste te kasnije brišem jer znam da mogu bolje ali što bih kada to neće da dospije u javnost, tako da nemam ni portfolio i odmah stvaram sliku da klijent misli da nisam odgovoran i srodno tome. Pa sad pitam vas kako i šta dalje ? Neka vaša iskustva vezano za ovu temu itd.

Pozdrav,
Najlakše ti je naci freelance poslove na freelancer, odesk, elance itd. Nemaš portfolio, ali ako naglasiš klijentu da si novi i napišes poruku tako da on vidi da ti razumiješ njegove potrebe šanse ti narastu.
Imaš dosta poslova tipa izmjenit plugin, povezati pluginove što se traži i ja sam ću za koji tjedan trebati nekog da mi poveže pluginove. Druga stvar možeš sam raditi pluginove i prodavati na CodeCanyon-u.
Ostaje još solucija kada već radiš web stranice za vježbu, odluči napraviti jednu profitabilnu i onda je ostavi online jer možda i donese koji dolar.

1 Like

Kakvih weboava ima i kakve web stranice neke firme nude, ne treba te biti sram, bitno je da ponudiš kvalitentu uslugu za novce koji su uredu, i imaš buućnost.

Probaj naći ekipu u obitelji, šira obitelj, prijatelji koji možda trebaju neki web za nešto, pa kreneš s time.
Iz svojih krugova. I tkao polako širiš.

Kada dođe dovoljno sigurnosti, viztkicu, i obiđeš kvart pa ponudiš, a onda s vremenom neki oglas i budu se sami javljali.

No, pazi na sviu zonu i kome nudiš na cash i takve stvari.