Stara domena u Sandbox

Htio bi podici jedan web site i strahovito ga optimizirati :slight_smile:

Imam domenu koja je stara godinu dana i djelomicno pase po nazivu.
Mislio sam mozda registirati novu domenu ciji naziv bi vise pasao.

Zanima me da li mi je bolje da koristim domenu staru godinu dana imenom ili da registriram novu s adekvatnijim imenom (da u nazivu domene bude glavni keyword.

Naime, ta domena koja ima godinu dana nema na sebi site, nego ima jednu jedinu stranicu s nekim affiliate linkom i kratkim tekstom. Utukao sam 5000$ u adwords na display networku i tako reklamirao tu domenu bez da sam azurirao sadrzaj, bez backlinkova…

Da li je istina da ce ta stara domena imati iste sanse da uleti u googleovu kutiju pijeska olitiga sandbox?

Odabir domene je vrlo bitan, s njom sve počinje tako da je bolje registrirati novu ako nisi zadovoljan sa starom. To što već imaš domenu koja je stara godinu dana ništa ne znači ako ona nje adekvatna ili točno onakva kakva želiš da bude.

Starost domene ima prednost, ali ne toliku da godinu dana nešto znači. U tvoj slučaju, prednost domene koja ima jednu indeksiranu stranicu godinu dana je gotovo zanemariva, pogotovo ako govorimo na duže staze.

Izgledi da starija domena uleti u sandbox su manje, no ne bih se trebao služiti upitnim ‘SEO metodama’ pa se nečeš morati brinuti za takve stvari.
Sandbox je anti spam mjera, ništa drugo.

[quote=“Dr_Ante”]
Utukao sam 5000$ u adwords na display networku i tako reklamirao tu domenu bez da sam azurirao sadrzaj, bez backlinkova…[/quote]
Ovo je utrošen novac koji nema veze s ostatkom sadržaja tvog posta. Ovdje je pitanje kolika je bila konverzija po pitanju affiliate linka koji je bio na domeni. Što se tiče reklame, nisam siguran koliko je to bilo uspješno (uostalom ni neznam o kojoj stranici je riječ). Za optimiziranje, ovaj podatak je nebitan.

[quote=“Dr_Ante”]Htio bi podici jedan web site i strahovito ga optimizirati [/quote] - nisam siguran što misliš pod “Strahovito optimizirati” ali to ne znači upasti u Google sandbox.
Ako i upadneš, samo ga prehodaj kao npr. gripu i nema zime :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja