Stari i pokvareni ventilator na kompjuteru, što s njim?

Dakle, odneo sam komp na servis, čovek mi je rekao da je u kvaru ventilator, počeo je da se oseća miris plastike. Popravio je, stavio novi, a meni je dao stari, nije ga bacio, niti opravio. I tako stoji kod mene već mesec dana. Šta sa njim da radim? Da li da ga bacim ili je ispatljivo da se popravi? Koliko je pametno očuvati ga i može li se prodati nekome, šta je najbolji savet uraditi povodom toga? Hvala

Boze baci ciglu i budi precizan :joy::joy::joy::joy:

Haha realan sam, ne razumem se u vezi toga jbg

Ako ga nije mogao on (serviser) popravit, kako ćeš ti onda? :smiley:

Majstor ti ga je dao zato sto je posten. I trebao bi biti primjer svakom majstoru. A sad ga baci :slight_smile:

Obicno majstori daju stari dio da budes siguran da si dobio novi, a ne da ti kaze da je stavio novi, popravi stari i uzme ti puno vise love.

Davno sam radio u RTV servisu kod lopova. I samo bi prislonio lemilicu na hladan lem i televizor je popravljen. A onda slijedi naplata kod gazde. Prvih 300kn mu je naplaceno jer je dosao u odijelu i vjerojatno ima dobru placu. Novi takav televizor kosta 5000kn i tu mu je jos 10 posto naplaceno. Konacna cijena je 800kn i onda mu jos kaze da smo spasili situaciju i izbjegli kvar od 1500kn. Covjek je bio zadovoljan.

Tehnika se danas kvari i mijenja za novu, a ne da se servisira i popravlja…

Rijetko ko danas npr. prihvata “tanki” monitor ili tv na popravku - cast izuzecima!

Jeli se ovo pravi tema za ventilator koji kosta 20kn+ ? Ako je stari kupis bolji, ako je pokvaren kupis novi, ako je stari i pokvaren baci ga i kupi novi. Kako spojiti ventilator? Lijepo odvidas 4 vite, vidis gdje je uboden, i tako stavis novoga i amen. Ne treba ti nikakav serviser tu. I naravno svako 2 mjeseca cisti prasinu! Osobito ako se u sobi pusi onda svako mjesec dana makar ja tako radim :slight_smile:

1 Like

Potpisujem :joy::joy:

Više sam se pogrešno izrazio, u pitanju je celo napajanje, ne samo ventilator

Napravi nesto ovakvo samo pazi ako nemas iskustva sa strujom

Ili daj nekom napajanje