Sticky reklame u sidebaru ili ne?

Što se pokazalo kao boljim, da bude reklama zaljepljena da prati dok se skrola ili bolje ne? :slight_smile:

Da se stavim u ulogu osobe koja nekoristi adblocker najstetniji bi bio kad bi odskrolao reklame da ih vise nemoram gledat. Ako bi ih stalno moro gledat dok skrolam vise na taj web nebi ni dolazio… Sto se tice zarade veca je sansa da ce ti neko kliknut kada su sticky reklame…

mislim da je against TOS.

U principu ti je to zabranjeno.
U slucaju da koristis sticky sidebar (cijeli sidebar se mice) i reklamu na njemu, onda ti google moze progledat kroz prste, ali moze te i banat. Najpravilniji nacin ti je dogovorit se s svojim account managerom ( ako ga imas) ili izjegavat.

Na “manjim” stranicama to prolazi nekako, ali ako iole imaš veci sajt, dobices upozorenje od Googlea jer krsis uslove koristenja, sto se moze i jasno procitati u njihovom objasnjenju bas tog tvog slucaja.

Za ostale “mreze” nisam siguran, ali znam da Google to u startu zabranjuje.

Odnos klikova je bar 3:1 za sticky, ali se ne isplati dugorocno s tim… Zbog svega gore navedenog

Kako to mislite prolazi?

Ako je ovo neozbiljan topic onda dobro… ali ako je ozbiljan onda gledaj an to da u Google Adsensu iams samo jedan zivot. Kad ga izgubis gotovo je, igra je za tebe zavrsila zauvijek.

Pa pripazi s ovim sto navodno prolazi mozda mjesec dva, godinu, dvije, tri, cetri, deset. Ovisi kako dugo mislis zivjeti…

Mislim na “prolazi” da kada kazes ovako jasno da KRSI uslove koristenja, ljudi ipak odluce da rizikuju.

Ovo je bar 100-ti put da govorim o ovome (1. put ovdje) i uvijek kazem da je ljudima na izbor - ja licno nikad ne bih, a vi kako hocete, mozda zato sto sam imao iskustvo s tim, oni koji nisu, e oni ce vecinom rizikovati.

Ocito da se postena igra i ne isplati, nakon sto sam dozivio ogroman pad zadnjih 11 dana. Vidim zasto postoji ekipa, koja vara ili pokusava da vara Adsense (vecinom za domace trziste).

1 Like

Onda je najbolje ostati po ovome na staticnim, a i to sto je rekao @wampir veca je sansa da netko klikne, ako nije upadljivo jer nece skuziti aha reklama je.

a mozda su takve ekipe upravo uzrok takvog stanja

Mozda…ali ako oni nisu u stanju da to sankcionisu i mi moramo radi toga ispastati, onda su jos vece karine.

1 Like

Da li je riječ o padu zarade ili o padu zarade I PADU BROJA klikova?

Samo o padu zarade, cpc se najednom minimizirao od 21.04


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact