Sto je bolje za SEO

Pozdrav,

kao sto vec neki znaju preuzeli smo Hostanje.com koje se bavi hostingom pocetkom godine. Nas web Serverlab.hr je bio vec skoro pa gotov i prvotno nije bilo zamisljeno nuditi i hosting na webu vec samo sistemsko odrzavanje servera, obzirom da smo sistemci po struci s dugo godina iskustva u odrzavanju servera. Ali kako je Hostanje.com imalo dosta stari web kojem je trebao redizajn, a vremena nismo imali da ga napravimo, odlucili smo prebaciti sve na nas web. E sad, hostanje.com je vrlo prakticno ime i domena. Sada imamo nesto vremena za posvetiti se webu od Hostanje.com, ali pitanje je jel potrebno. Sada je trenutno napravljena mala stranica na http://www.hostanje.com koja ima samo kratke informacije o tome da se bavimo hostingom od 2004g i klik na nas novi web http://www.serverlab.hr. Je li bolje za SEO pretvoriti hostanje.com domenu u parkirnu za serverlab.hr ili ostaviti tako? Ideja je cak da se mozda podupla hosting ponuda na Hostanje.com i napravi samo hosting web s ponudom na tom webu, dok bi Serverlab.hr ostao samo za sistemasenje i odrzavanje sustava. Ali taj zahvat nam u biti komplicira pricu jer se vec reklamiramo neko vrijeme, na fb-u takodjer. Ne znam je li trenutni web www.serverlab.hr prekompliciran prosjecnom HR korisniku koji bi trebao npr. “staviti oglasavanje necega na internet” kao sto cesto imamo upit te u u biti ne znaju sto je virtualizacija, SSD, sto je 1GB/s, server itd. i to ih vjerojatno zbunjuje ili im je to sve previse informacija… Sto mislite?

Predlažem da razmotrite opciju da sve ostavite na Serverlab, a napravite redirekciju 301 sa Hostanje na istu.
To bi bilo dobro po svim osnovama, po meni. :slight_smile:

Hostanje(dot)com možda nije loša domena
ali iskreno mene samo ime asocira na nekog neozibljnog reslera.
Prije bih uzeo hosting od nekoga tko se naziva Serverlab, zvuči puno
profesionalnije.

A sad SEO i dvije domene…
To je druga priča.

Po meni je bolje da te dvije stranice odvojeno egzistiraju.
Mislim da češ tako skupiti više posjeta.

MIslim da je ovo što ti navodiš ok. Dvije različite stranice za
različite vrste klijenata. Tako možeš imati različite kvalitete/cijene
svojih usluga i sam sebi raditi konkurenciju.

Upravo tako.

Za one koje zbunjuju pojmovi hosting, server, cloud, virtualizacija… napraviti jednostavan sajt bez puno kerefeka na Hostanje.com, na kojem će najjednostavnijim riječima biti predstavljena ponuda namijenjena takvim klijentima.

Za one koji znaju što hoće i koje bi prethodni pristup vrijeđao, ostaviti Serverlab.hr takav kakav je.

U poslovnom pogledu, mislim da bi najbolje bilo napraviti dvije različite stranice za dvije različite vrste klijenata. Na Hostanju nuditi “čak 100 MB prostora za vaše web stranice!”, a na Serverlabu nuditi dedi managed server.

Prijedlozi su vam na mjestu i sami smo razmisljali o njima. Sto se tice dodatnog weba na hostanju, to donosi jos jedan problem,a to je sto smo ulagali i ulazemo u rekamiranje na Google i FB za nas web. Ako dignemo hostanje samo s hosting ponudom, treba i za to poceti raditi reklamu na google i fb. Ne znam koliko ste upuceni, ali kod nas je reklamiranje na google za hosting ili vps dosta skupo, oko 7-10kn po kliku na prvoj stranici. To isto sada raditi bez nekog veceg priliva korisnika tipa 100 je gubitak novaca. Jos pogotovo stavljati neke jeftine hosting pakete od 50-100kn koje pojede 10 klikova na google… A moram priznati i svojevrsno razocaranje kad vas nakon 2 tjedna oglasavanja nazove prvi klijent s pitanjem kako prebaciti kontakte iz txt formata u iphone jer je vidio da imamo neke mail baze : )) Kazemo mu da odrzavamo mail servere i servere s bazama i da to nije to sto on misli… A 2 tjedna google kosta tipa oko 1000kn… Sto u prijevodu znaci da bi trebali dobiti 7 korisnika na najmanjem hosting paketu samo da se pokrije trosak oglasavanja na google.

Ovo mi se cini naj opcijom.