Što mi se ovo događa? Aliexpress problemi

Dolazi mail sa aliexpressa da je posiljka poslana, gledam koji qurac jer nista nisam narucio. Vidim ovo:

Contact Name :
LaLiT Batra
Address:
B- 21/ h no. 285 , St no. 3 , Subash NaGaR , Near Amar fasT Food , call on 8054571565

PhaGwra, Punjab, India

Popizdio sam, od 2 prekinuo 1 posiljku, ali 60$… idem na support i pazi sada pricam sa BOTOM u pm, idem naci pravi live chat nema ga! Idem uradit report nema nigdje sa hacked accounts -.- I na kraju idem maknuti karticu kad ono neka indijska kartica -.- Sada se pitanje postavlja kako su mi usli u aliexpress account kada imam komp koji je bolje zasticen nego serveri NSA, a drugo upao u tudi aliexpress account da bi dodao svoju, vjerojatno ukradeno karticu.

Meni su bili haknuli payoneer i paypal ali preko mobitela. Ako si ikad narucivao nesto preko mobitela na aliexpressu eto ti odgovor.

Sjećam se da si imao problem ali ne i detalja. Ja više mobitel koristim nego laptop za plaćanje i kupovinu. Možeš li napisati zašto sumnjaš na mobitel?
Jeli bio root-an ili si imao neke “divlje” aplikacije isl. Na kraju, koji je mobitel bio?

Ja izbjegavam logovati se kamo li kupovati nešto putem mobitela.

1 Like

Mobitel je bio rootan ali to nema nikakve veze,negdje sam nesto pokupio a posto mi je paypal povezan sa payoneerom prilikom kupnje sa cini mi se ebaya pokupili su username i pass i pokrali oko 800 $. Dobio sam sve novce nazad ali procedura je trajala cca mjesec dana.

Takodjer.

A pogotovo ne na nekom public WiFi-u :smile:

1 Like

Ja ne koristim mob za placanje, tako da mi je jako cudno sto se dogodilo, sve preko kompa/ethernet, imam na ruteru wifi, ali wpa2 i sifra koju neznam ni ja da budem iskren koliko je komplicirana, tako i ako netko probije wpa2 barem par puta tjedno koristim android fing ili advanced ip scanner, tako da stvarno nema nikoga drugoga na mrezi, pa odbacujem svake sumnje na upad wifia i snifanje.

Mozda si nasjeo na neki phishing ?

Sve ok, Ali kako misliš da to nema nikakve veze što je mobitel root-an ? Ima itekako veze. Ali da ne raspravljamo, moguće da si ti imao propust negdje drugdje.

1 Like

Kako uvijek kako posjecujem stranicu upisem 2 prva slova i iz history mi izbaci link sumnjam, a opet nisam narucivao s te stranice najmanje 3 mjeseca, tj uopce posjetio tu stranicu.

Ekstra cena i akcija

https://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_568643.html