Što mislite o Google Drive hostingu?

Google je dodao novu značajku za Drive: sada možete prikazivati web sadržaj iz vašeg Google Drive direktorija, pa čak i JavaScript sadržaj. Sve što trebate učiniti je uploadati svoje HTML datoteke i ostalo (npr. slike) i objaviti ih javno. Napiali smo članak o tome.

Ne znam da li je nezahvalno, ali zanima me da li je moguće koristiti custom domene? Ne mislim da se napravi samo redirect.

Kul.

Postoji i Google App Engine (1 GB of free storage):

Preko Google App Enginea se može regati domena i onda
hostaš ko’ gospon na G infrastrukturi.

Ako pređeš 1 GB free limit prebaci te na pay-per-use,
kao kod Amazona.

Procedura je malo neobična.

Ja nikako ne mogu mogu dobiti povratni verfikacijski kod na SMS.
Probao sam više puta sa 091 mreže - ali očito ne podržava područje
brdovitog Balkana :).

mislim da se mogu koristit custom domene, pogleda ovo http://www.labnol.org/internet/host-website-on-google-drive/28178/ & http://www.imgspirit.com/how-to-use-google-drive-as-a-free-web-hosting-for-your-websites/

Ja sam proučavao malo o tome jer sam mislio možda neke video zapise postaviti gore koji bi bili “nevidljivi” osim ako neki od mojih korisnika to ne zatraži vidjeti. Došao sam do informacije kako za takve stvari nije dobro koristiti Google Drive zbog njihove politike koja, ako sam dobro shvatio, smatra svime što se stavi na njihov Google Drive da je dostupno svima.

Nisam sad zalazio u dubinu toga tako da možda sam i u krivu, ali nakon par puta šta sam pročitao to od različitih ljudi na internetu, nekako nisam baš za Google Drive.

Naravno, za obične statične HTML webstranice, tu to pravilo ne treba ni gledati jer ionako sve statične stvari koje prikazuješ na svojoj stranici jesu dostupne na bilo kakvom hostingu tako da za ovakav besplatan hosting možda i nije toliko loše. Ako netko ima iskustva s time, neka napiše kakve utiske s GD ima?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja