Što radi slovenska "firma"? Užas!

studio-matrika.si

Jučer neka provala na jednu stranicu klijenta, ima stari rev slider, neka tema pokrpana i eto.

I riješili to naveče u kasne sate 3-4ujutro, i preko noći postavljen neki /6.html fajl u public, tipa poruka je hakirani ste sve je crno u pozadini itd. bla bla. Jupi pravi ste!

ujutro, gledam WHM deliverd messages i vidim neki ip koji sam malo prije blokirao u jednom mailu. Sličan, zapraov odmah susjed.
I pogledam mail poslan klijentu na info mail, od jedne frime studio-matrika.si koja ukazuje na to da je na stranici 6.html stranica koja kaže da ste hakirani, i nakon toga piše da trebaju reagirati odmah. Baš zgodno firma se međuostalim bavi programiranjem, i hostingom… studio-matrika.si

Stvar je da provjereno tog dokumenta nije bilo do danas 6:45, i tada je navedeno na serveru datum stvaranja, a i bio sam oko 5h na tom webu i u root folderu, vidio bi html dokument imena 6.html .)
U 8:00 je maknuto. A oni su uspjeli baš naletiti na taj web poslati link koji zapravo ni ne vidiš na stranici, osim ako direktno uneseš URL, i onda slučajno se bave tom branšom. A da stvar bude bolje strana nema ni 50 posjeta dnevno.

Fuj Fuj Fuj!!!

Uvijek kažem da mi je ta ekipa koja nema pametnijeg posla bliže bi ih rastavio na sastavne dijelove, evo ovaj i nije toliko daleko:)

*Usput, ako je ovo slučajnost onda isprike, ali molim Vas, kolika bi to bila slučajnost pitam Vas?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey