Što učiniti?

Dao sam oglas kako tražim čovjeka da mi izradi osobnu web stranicu. Fotograf sam i stranica je jednostavna bez ikakvih čudesa.

Javio mi se jedan web majstor, našli smo se i na kraju dogovorili suradnju. Obrt nije imao, ali ostavio je dojam čovjeka koji stvarno želi, hoće i može. Kunuo se kako mu treba posao i da će ga napraviti bolje od ikoga.

Čovjeku sam dao kodove i materijale i tu nastaju problemi. Web radi toliko dugo da sada kada nešto i znam, jasno je kako bi prosječan web majstor bio debelo gotov.

Platio sam mu unaprijed koliko je rekao, bez ikakvih pitanja. Tražio me još novaca kao da će mi napraviti neke stvari u pola cijene. Iako ja te stvari nisma tražio, dao sam mu još novaca.

Sada kada sam shvatio da se web neće ovako nikada završiti, a dotični je još postao bezobrazan, jer se ne javlja na mobitel pa ga moram zvati s tuđih da ne primjeti broj.

Poslao sam mu poruku da želim prekinitu suradnju, novac neka si zadrži i neka mi vrati kodove stranice. Dotični mi je odgovorio da će mi kodove dati ako mu isplatim još 350 eura!!! Do sada mi je uzeo preko 7000 kn za web koji je procijenjen na 4000 kn.

Najgore što su slike koje sam mu dao kao materijal jedine koje imam, slikane van Hrvatske u suradnji sa stranim fotografima. A samo one bi vrijedile puno više od ovoga.

Znači tu sam u velikom problemu. Kome da se obratim? Policiji? sudu? jer je jasno kako me dotični web majstor praktički kamatari i nema namjeru završiti dogovoren i plaćen posao.

Lako je biti general poslije bitke i lako je pametovati kada nije vlastita koža u pitanju.

Što bi ja prvo napravio?
Kako i sam kažeš da telefon nije ništa riješio, probao bi otići do njega i riješiti stvar.

Ako to nije opcija, konzultirati odvjetnika jer vjerojatno imaš barem nekakve tragove vaše suradnje i isplate love.

Svakako preporučam ovo:

http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?t=27053

povedi par prijatelja i s palicama mu pokucajte na vrata.

a mozda mozes i ovdje poslati njegove podatke pa ga mozda netko zna.

[quote=“trnac”]Lako je biti general poslije bitke i lako je pametovati kada nije vlastita koža u pitanju.

Što bi ja prvo napravio?
Kako i sam kažeš da telefon nije ništa riješio, probao bi otići do njega i riješiti stvar.

Ako to nije opcija, konzultirati odvjetnika jer vjerojatno imaš barem nekakve tragove vaše suradnje i isplate love.

Svakako preporučam ovo:

http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?t=27053
[/quote]

Najgore mi je radi tih slika. A to mi je kruh u životu, s novcima sam se oprostio ali ne dam mu još 300 eura da mi vrati kodove. To ispada kako web koji kao početnu stranicu sadrži moje osnovne podatke i sliku a kao drugu stranicu kupljenu foto galeriju.

Košta nezavršen 10 000 kn!? S minimalnim elementima designa. A ne bi mi bilo krivo niti da toliko košta samo da je posao završen pošteno.

Sažalio sam se na mladog momka u dobroj vjeri, na kraju sam u neugodnoj situaciji.

Jedino svjetlo je to što je kupljena domena s hostingom na moje ime. Kontaktirat ću prvo pružitelja hostinga (hr firma) i vidjeti što se može. Neka i moj slučaj bude primjer jer sam pročitao ovo s linka, i neke stvari su slične.

[quote=“SteelMaiden”]povedi par prijatelja i s palicama mu pokucajte na vrata.

a mozda mozes i ovdje poslati njegove podatke pa ga mozda netko zna.[/quote]

Nemam prijatelje s palicama, većinom su to umjetnici :o podatke s imenom i prezimenom staviti ću ovdje kada riješim slučaj. Trebam svoj materijal, a ne želim izgubiti i to.

možda su ti slike uploadane na server

Prijatelju, uzmi odvjetnika i savjetuj se s njim. To je klasična prijevara i odvjetnik zna šta je raditi.

pa mislim da ga možeš uništit kvalitetno ako ima ijedan trag da je postojala suradnja i da si mu dao lovu…policija, tužba i sl.

al svakako bi bilo poželjno ostavit o kome se radi da znaju ljudi za ubuduće…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja