T-mobile roaming

Ako netko zna molio bih više informacija kako imati ‘povoljan’ 3G internet u zemljama Italija, Španolska i Engleska.
Bez google mapsa ne mogu zamisliti putovajne tako da mi je neophodno, zvao sam tmobile i oni su rekli da nemaju nikakve pakete za korisnike bonova i da je u Italiji cijena po mb 10 kn. Za ostale nisam ni pitao.
To mi se čini nekako pretjerano. Kako se vi snalazite kad idete vani, free wi-fi sumljam da ima na puno mjesta.

Kupi si navigaciju sa ugrađenim kartama i na miru si.

Ne idem autom. Imam iste te karte na mobitelu ne vidim smislao da kupujem navigaciju. Uz to imam još 15 ak sati do puta da bi sad kupovao i učio se na neke gadgete.

Možda ovo pomogne:
Google Maps updated with offline caching | Android Central

Dekodiraj mob ako ti već nije i u svakoj zemlji kupi si njihovu karticu :slight_smile:

Uređaj je iOS i nije dekodiran.

Kupovina strane prepaid kartice? EU operateri ne smiju imati cijene roaminga više od 0,7 €/MB (npr. kad si sa talijanskom karticom u Španjolskoj), a unutar zemlje još jeftinije .
Google Maps s offline kartama? Ne znam ima li toga za iPhone/iPad.

Kako se ja snalazim?
Imam Garminovu navigaciju za auto.
Informiram se o hot spotovima na putu kojim idem.
Koristim aplikaciju koja traži otvorene WiFi u okolini.

Edit: morao sam prekinuti pisanje i nakon što sam se vratio i poslao, vidim po ranijim odgovorima da ideje offline mapa i stranog SIMa otpadaju…

Hm to mi se sve cini komplicirano… znaci ti navigacijski uređaji traze wi fi da bi odredili lokaciju, inace ne rade?

Ne. Garminova auto navigacija ne koristi Internet, karte ima u svojoj memoriji i korištenje navigacije se ni na koji način ne naplaćuje.

Hot spotove i otvorene WiFi koristim kako bi mogao s puta mobitelom besplatno zvati ili slati poruke gdje sam, kad dolazim, pogledati stanje na cestama i slično. Nema veze s navigacijom, nego sa roamingom.

Znaš li koliko košta neka jeftinija navigacija i gdje mogu kupiti u zadru?

imaš navigacije za 700kn, prestigio, dovoljno dobra da te dovede u ulicu koju tražiš.

Ako želiš kupiš si (ili naravno uvijek možeš besplatno skinuti na nelegalan način) iGo Europe za iOS uređaj. Ja ga imam na iPhoneu, platio sam 99$ i preporučam da napraviš isto jer vrijedi radi konstantnih updatea koje rade - a bez obzira koliko puta promijenio uređaj, zauvijek će ta kupovina ostati na tvom računu tako da i kada promijeniš iPhone nekada za neki drugi iOS uređaj opet možeš koristiti.

iGo Europe ne koristi internet niti wi-fi. Jednostavno uključiš lokacijske usluge i vodi te real-time gdje želiš. Meni je odveo do kućnog broja kada sam nedavno išao u Zrenjanin u Srbiju.

[quote=“toniperic”]Ako želiš kupiš si (ili naravno uvijek možeš besplatno skinuti na nelegalan način) iGo Europe za iOS uređaj. Ja ga imam na iPhoneu, platio sam 99$ i preporučam da napraviš isto jer vrijedi radi konstantnih updatea koje rade - a bez obzira koliko puta promijenio uređaj, zauvijek će ta kupovina ostati na tvom računu tako da i kada promijeniš iPhone nekada za neki drugi iOS uređaj opet možeš koristiti.

iGo Europe ne koristi internet niti wi-fi. Jednostavno uključiš lokacijske usluge i vodi te real-time gdje želiš. Meni je odveo do kućnog broja kada sam nedavno išao u Zrenjanin u Srbiju.[/quote]

Hm, 500tinjak kn, neznam jel to malo skupo za app, sumljam da bi toliko MB potrošio. Jel ima koji od ovih tu besplatnih a da ne koriste internet? Top Five Free GPS Navigation iPhone Apps Po čemu se razlikuju.

Evo jedna besplatna, sigurno nije kao ona od 500$ ali će sigurno poslužiti
App Store - Europe - Offline map with directU - (free)

Ha čuj, ako dugoročno gledaš nemoj gledati da li bi toliko MB potrošio na taj put koji uskoro ideš.
Obožavam iGo Europe jer te glasovno navodi i apsolutno svako skretanje i promjenu trake ti pokazuje real-time na zaslonu na hrvatskom jeziku, a kod drugih koje sam isprobavao nije baš točno tako pa sam odustao od free rješenja za ovakve stvari.

Jako je jednostavno sučelje i ne crpi bateriju previše.

Pa imaš za iOS vjerojatno skinuti karti, traži Tom Tom, Mio, iGo…

Ja sam vani koristio ovu navigaciju, Sygic Europe: GPS Navigation, ali na android, vidim da ima i za iOS.

Na android se moglo skinut trial na 15 dana jedna država i koristit, ne znam sad jel ima to i za iphone…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja