Taxi-Cammeo ubio pješaka

Noćas je vozač Cammea smrtno pregazio pješaka koji je prelazio Savsku van pješačkog prelaza.

Iako je djelomična odgovornost možda i na pješaku, mislim da priče o uvjetima u kojima vozači Cammea voze, ali i učestalost novinskih izvještaja o prometnim nesrećama u kojima sudjeluju Cammeovi taksiji (a mislim da to nisam samo ja primjetio), daju sumnji da su ovoj nesreći pridonijeli i premorenost vozača, te brzina uzrokovana velikom fluktuacijom neiskusnih vozača u toj službi pritisnutih stresom i kvotama koje moraju ispuniti.

Ako se slažete, pošaljite e-mail gradonačelniku i skupštini i stavite im do znanja da ih kao davatelja koncesije toj firmi držite suodgovornima za sigurnost građana, pa i smrt ove osobe.

Čak i moje osobno iskustvo govori u prilog tome da s vozačima Cammea postoji problem vezan uz sigurnost vožnje, jer iako se malo vozim taksijem, doživio sam dvije velike pogreške u procjeni koju su ti vozači napravili, a kakve nikada nisam doživio kod bilo kojeg drugog vozača (taksist ili ne). Da ne govorimo da su odnedavno na njihovim vozilima osvanule naljepnice s “javi kako vozim” telefonskim brojem.

E-mail adrese:

Moj e-mail:

[quote=""]Poštovani,

neposredno potaknut noćašnjom tragedijom, ali i doista čestim novinskim izvještajima o prometnim nesrećama u kojima sudjeluju vozači taksi-službe Cammeo, za koje mi se čini da objektivno iskaču iz statistike nesreća u kojima sudjeluju taksisti, molim Vas da pažljivije razmotrite stanje u službi Cammeo i uvjete rada njihovih vozača. Grad dodjeljuje koncesije, pa ste i Vi suodgovorni ukoliko vozači jedne od taksi-službi sistemski ugrožavaju sigurnost građana.

Srdačan pozdrav,[/quote]

P. S.

Đaba si krečio :stuck_out_tongue:

Đaba - ne đaba – ja sam svoju građansku dužnost obavio. Ja mogu sutra pizditi. Drugi ne smiju - jer su šutili kao pi.de kada je trebalo govoriti. :slight_smile:

po cemu je grad suodgovoran ako nema krivnje taksi firme ili taksista ?

Ja imam prijatelja koji radi u jednom taksiju ali u zadru pa znam sve otprilike. To je katastrofa, ljeti je 12 sati minimum a nekada znaju raditi po 20 sati dnevno bez odmora, uz to ih stalno požuruju. Ja se čudim kako nema sudara više tih nesreća.

Zagrepčani mogu biti sritni šta se voze duplo jeftinije od Splićana, zahvaljujući tržištu i konkurenciji. Tsereg, mislim da u ovo ne bi tribalo uključivati vlast u Zagrebu, bolje je svoj stav iskazati novčanikom tako da koristiš usluge Radio Taksija ili nekog trećeg.

Po čemu je “grad” suodgovoran ne znam. Ali da su gradonačelnik i skupštinski zastupnici suodgovorni znam tako što bih se ja osjećao na njihovom mjestu suodgovoran - najbolji dokaz da nisam sociopat. Ne bih dublje ulazio u to, jer prosječni zagrepčanin još uvijek ne razumije zašto je gradonačelniku, nakon što je skrivio pijan prometnu nesreću i pobjegao s mjesta iste, tamo i tada trebala prestati svaka daljnja politička karijera.

Namjera moje teme je bila dati podršku onima koji razumiju zašto su gradonačelnik i skupštinari suodgovorni (tako da vide da nas ima još), te malo frustrirati one koji to ne razumiju, da im potaknem moralne vijuge.

Vlast možda ne. Ali demokratski izabranu vlast - predstavnike građana, ljude kojima je iskazana počast da mogu služiti javnosti svakako bi, jer što je drugo posao sluge ako ne da služi? :wink:

I vi Splićani i mi Zagrepčani bi mogli puno toga naučiti o tome je li sramota biti sluga ili čast biti sluga, s obzirom na to kako biramo gradonačelnike.

a kuzim. Kreiranje stvarnosti, ljudi i dogadjaja da bi odgovarali vlastitoj
imaginaciji. Rasirena pojava u hrvata :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja