Template i Page klasa kako se to radi?

Treba pomocu template i page klasa da napravim neki kao mali dinamicki sajt za seminarski.Tu ce mi trebati i klasa za bazu podataka koju sam nasao na netu,skinuo i u sustini razumeo kako funkcionise.
Medjuti klase template i page su mi skoro u celosti nejasne.Koliko sam razumeo templejt klasa nam omogucava da vidi isti raspored ali razlicite podatke za svaki artikal ili svakog korisnika.U okviru nje se zamenjuju tagovi adekvatnim sadrzajem.
Jasno mi je bilo kako to funkcionise izvan objekto orijentisanog programiranja kada umesto nekog sadrzaja koristice funkciju include pozovemo neki kod za odredjeni deo strane npr: header ali u OOP mi je potpuno nejasno.
Koliko sam razumeo klasa page nam omogucava da vidimo stvarni sadrzaj sablona odnosno njegove podatke.
Ako neko moze da mi da najjednostavniji primer kombinovanja ove dve klase bez nekakvih dodatnih klasa i elemenata MVC koncepta php programiranja.Lakse ce mi biti na jednostavnom primeru da razumem kako i gde se ubacuje stvarni sadrzaj i kako se on menja.Ako vas mrzi da mi uradite neki svoj jednostavan primer onda vas molim da mi date link ka nekom tutorijlalu u kojem cu razumeti kako sve ovo funkcionise.
Ovo je jedna od funkcija iz neke template klase koju sam nasao i koja mi nije jasna.
Ako vam nije tesko,mozete li da mi je objasnite?
Nadam se da ste me razumeli i da cete mi dati odgovor.
Unapred hvala svima.

Ne znam dal sam dobro razumeo al’ ajde da pokusam…

Imas npr stranu za korisnika i klasu Template sa funkcijama koji ispisuju razlicit sadrzaj za razlicite korisnike… npr f-ja admin (), user(), moderator()… Npr svaka f-ja u sebi poziva odredjenu sadrzaj iz Page klase… Page klasa je u principu ista kao Template.

class Template {
function admin()
{
$page = new Page();

$page->tekst_za_admina();
}
}

Onda na staranici pozivas

<?php $template = new Template(); if($_SESSION['admin']) { $template->admin(); } if($_SESSION['user']) { $template->user(); } ?>

Sesije sam stavio kao primer ako imas logovanje. Mozes da stavis uslov koji tebi odovara.

Nadam se da sam pomogao.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja