Tesla Motors napokon preuzeo Tesla.com domenu

Stu Grossman je u svom vlasništvu držao spornu domenu čak 24 godine i nije ju koristio. Mnogo je tvrtki i ljudi bilo zainteresirano za preuzimanje domene, neki su čak pokrenuli i pravnu borbu za domenu, ali je svim pokušajima Stu odolijevao. Sve do prošlog tjedna kada je kompanije ponosno potvrdila da je preuzela domenu… Izvršni…(Cijeli članak)

mogao je to i ocekivati, cim kompanija ima vise para ima i vise moci. Nebi se cudio da cemo uskoro jabuke na drvu morati poceti zbvati nekako drugacije.

Tesla umro siromasan, ismijan, zaboravljen, da bi nekoliko destina godina kasnije multikorporacija na njegovim imenom pocela zaradjivat miljune. Neznam dali su Teslini rodjaci jos zivi, i dali ih uopce ima, ali vjerujem da nisu vidjeli ni lipe…

Tako se to radi u moderno doba. Tesla automobil je pravo cudo, ali nije ni malo dosljedan nosenja imena Nikole Tesle, a kamoli da u njegovo ime utjeruje pravdu na internetu.

R.I.P. Tesla.

1 Like

Nebi se cudio da cemo uskoro jabuke na drvu morati poceti zbvati nekako drugacije.

Pa sudeći po američkoj copyright logici, kumice na placu će uskoro dobivat prijave za copyright infringement jer prodaju eto “apple” iliti jabuke, a Steve Jobsova firma ne voli kad joj se krši copyright i koristi njihovo trademark ime bez da dobe proviziju.

1 Like

U čemu je problem? Preuzeo = kupio za nepoznati iznos
Sve ima svoju cijenu, pa tako i tesla.com domena koju je lik držao preko 20 godina.

Jeste nas upecali. Pa napisite onda da ju je kupio, a ne preuzeo. Preuzeo je meni zvucalo kao da ju je uzeo na sudu.

No vidim da je platio, a ovaj vlasnik te domene je sada na Hawaima i vise nikada nece morati raditi (oism ak ce zivjeti na visokoj nozi)

Jebote što se nisam rodio 10 godina ranije…žao mi je novih webmastera nit mogu domenu poštenu nabavit, niti mogu rangirat za nešto, ništa :smiley:

1 Like

U tome i je caka, što se ne zna pod kojim uvjetima su preuzeli domenu, pa je ispravnije napisati da su je preuzeli nego da su je kupili. Iako bi bilo logično da su je platili.

Kupili su je, ali još uvijek je nepoznat iznos. Tesla je bila spremna platiti $500k-$1M, ali tada nije došlo do transakcije. Dakle vrlo je vjerojatno da je prodana za milijunski iznos.

Sad već bivši vlasnik je imao puno ponuda od raznih potencijalnih kupaca, a čak su mu dolazili i na kućnu adresu s pokušajem dogovora oko prodaje.

Pokušali su mu i sudskim putem uzeti domenu, ali nije prošlo.

Domena je defitinitivno prodana, i to za milijunski iznos, naravno.

1 Like

Tako je. Sve to i piše u članku :+1: