The Composite View Pattern

Relativno sam nov u web dizajnu mada imam iskustava u html-i/css-u i znam srednji stupanj programiranja u javi, c# i c++. Nisam siguran jesam temu postavio u pravi podforum pa ako je problem premjestite. Evo što želim.

Radim web stranicu koja će imati gore neki header, lijevo meni, u sredini članke, desno reklame, a skroz na dnu footer.

To bi izgledalo slično ovome.

http://tiles.apache.org/images/page_to_page.png

Primjetio sam da mi se mjenja samo srednji dio stranice sa člancima, a ostatak stranice je uvijek isti. Stoga pitam, je li se može i kako napraviti da upotrebljavam sve sa index.html stranice kao neki uzorak za ostale stranice, a u srednji dio nek se otvori članak sa podstranice. Ako nisam dobro objasnio recite pa ću probati opet. Hvala svima na pomoći.

Čini mi se nepraktično da ako budem imao 200-njak članaka, a hoću, da ako želim napraviti promjene da 200 linkova moram pojedinačno mjenjati. To bi bilo jako nepraktično.

u kojem jeziku i frameworku radis? Asp.net ima ugrađenu potrsku za master/content stranice, neznam za php (odnosno, siguran sam da neki template engine od php-a ima). To bi trebala biti neka stvar koji ti ne moras razvjati sam, nego bi to web framework trebao imati u sebi. Inace nije dobar web framework :wink:

Napravio sam dosad samo main page pri čemu sam koristio html/css/javascript s tim da je javascript samo za neke jednostavnije funkcije korišten, ništa kompleksno. Nije mi problem nešto novo naučiti i voljan sam, pogledat ću sad ASP.NET na w3schools, samo bi volio da me netko uputi što točno trebam znat za napraviti ovo što želim da ne šaram mnogo okolo.