Tipkovnica za programera?

Da li mi netko od vas programera može preporučiti dobru tipkovnicu za puno tipkanja?

Trenutno imam Logitech s520 i nisam baš zadovoljan.

Na drugom računalu imam Logitech UltraX Premium. Ona mi je puno bolja.

Tražim bežičnu tipkovnicu (kao Ultra X Premium) sa mišem, po mogućnosti Logitech :slight_smile:

Preporuke?

Možda nisam pogodio baš ono što ti treba, ali ja ti preporučam tipkovnicu Logitech Wave. Ja imam varijantu sa žicom, ali postoji i bežična s mišem.

Logitech Wave je ergonomska tipkovnica i odlična je za puno pisanja, a kvaliteta je na stvarno visokoj razini. :wink: Ja svoju imam već godinu i pol, dvije i u vrhunskom je stanju. Tipke koje najčešće koristim (a to su skoro sve :)), postale su malo sjajnije nego što su bile prije, ali odlično je što su svi znakovi isti kao i prije, odnosno nisu izblijedili. :wink:

Sve u svemu, tipkovnica je svemirska. :slight_smile: Malo je skuplja od ostalih, ali se definitivno isplati. Budući da puno pišeš, mislim da ti treba kvalitetna tipkovnica, po mogućnosti ergonomska.

Ja ti preporučam tipkovnicu za 35 kn. Niti lipu više. Probao sam ih svakakve. Imam još uvijek Logitechovu za 160 kn koja skuplja prašinu negdje. Niti jednu nisam prestao koristiti zato što se pokvarila. Najbolja mi je bila neka jeftinjara tipkovnica koja se svojedobno mogla nabaviti u svakom dućanu, ali se sada ne mogu sjetiti naziva… Trenutno koristim Benq za 34,99 kn.

Poanta priče je da stvar najviše ovisi o osjećaju pod prstima (tvrdoća, otpor i sl.). A sve su mehanički podjednako kvalitetne. Prošetaj se po dućanima, tipkaj, ne gledaj uopće cijenu ili marku i izaberi što ti se svidi. Ako je dovoljno jeftina, sutra kupiš neku drugu.

Multimedijalne tipkovnice ne podnosim. Na onoj Logitechovoj sam morao svaki puta stisnuti neku tipku da aktiviram funkcijske tipke - inače su uvijek bile multimedijalne. A općenito imaju gomilu tipaka koje ne služe ničemu, a samo ih bezveze slučajno stiskaš.

Ako treba biti Logitech, onda ona Office serija - plain, old tipkovnica, samo ako ti je osjećaj dobar dok tipkaš.

Ono što bih volio svakako probati je Microsoftov Natural Keyboard sa zakrenutim tipkama koje ti omogućuju da zglobove držiš ravno dok tipkaš. To nalazim GLAVNIM problemom, koji te u početku možda neće smetati, ali se akumulira… Ne znam što je ta Wave koju tutorial spominje - možda je to ekvivalent ovoj Microsoftovoj.

Ako moraš imati masu nekih ekstra tipaka, radije pogledaj neke gamerske dodatke s posebnim tipkama koje se mogu programirati.

Jedina tipkovnica koju mogu preporučiti je Keytronic KT2001.
U zadnjih 7-8 godina sam potrošio samo jednu, sada imam drugu koja se dobro drži.
Najveća mana te tipkovnice je što se više ne može kupiti.

Nikad ne bi kupio bežičnu tipkovnicu za desktop računalo kao ni miša. Radije kupim metar-dva stola više pa nema gužve.

bežični miš je ok, tipkovnica ovisi…
ja se slažem sa tseregom isto da može kupiti bilo kakvu, važno da mu pod prstima paše, često se događa da neka puno skplju tipkovnica ti je puno gora od neke najobičnije…

[quote=“trnac”]Jedina tipkovnica koju mogu preporučiti je Keytronic KT2001.[/quote]To je ta koju spominjem gore.