Tko o čemu, Index.hr novinarskom senzacionalizmu

Svi znamo da je Index.hr vrhunski primjer kvalitetnog novinarstva, pa tko je drugi spremniji da komentira pojavu diletantizma i senzacionalizma u hrvatskom novinarstvu? Nitko, reći će upućeni.

Uživajte u tekstu -> Tko preživi, pričat će.

hahahahahahahaha, ne vjerujem isssssssssssssss, ovo je toliko debilno da debilnije nemože biti, kad žuti tisak trača žuti tisak

Zapravo, to ti najbolje oslikava kako su se intelektualci duboko survali u moralnu jamu bez dna, kada niti Hrvatsko novinarsko društvo, niti fakulteti ovog usmjerenja niti bilo koje druge institucije čija bi riječ u normalnim društvima imala težinu, kod nas niti ne nalaze da bi ovaj očigledni devastirajući i poražavajući trend novinarstva uopće komentirali.

Stvarno je gadno gledati bijedu našeg kvazi-srednjeg ili kvazi-intelektualnog sloja koji više niti ne zna samog sebe prepoznati. Objektivno, Hrvatska je prestala biti društvo, pa je smiješno govoriti o institucijama. Postala je samo hrpa neodgojenih pojedinaca bez individualnosti koji pokušavaju preživjeti pijući vlastiti sok i svjesno poput kockara-ovisnika taleći svaku, pa i zadnju sponu uljudbe koja drži i čini društvo, a na koju su ih upozorili i koju su im povjerili njihovi vlastiti roditelji (ovdje, npr. odgovara ona spona “ne deri se ‘vuk’…”).

Raspalo se, treba se što prije stropoštati na to dno, da se riješimo ti i takvih pojedinaca i da krenemo dalje bez njih.

Ali glavni uzrok problema smo mi koji gledamo tu bijedu i šutimo. Naša je greška što se ne usuđujemo ne tolerirati takve ljude. A njima baš treba okretati leđa i gurati ih na margine društva kako bi razmislili o tome što čine, te se vratili i zatražili da ih se opet pripusti. Ali mi ćemo radije sjediti za istim stolom čak i sa najkorumpiranijim političarem, jer ako se dignemo od tog stola, mogli bismo ostati bez tog obroka. A to ne želimo - radije ćemo otrpiti društvo krpelja i otpada samo da posrčemo malo juhe što nam je na tanjuru.

sad još samo fali da net.hr objavi sličan tekst :smiley:

Pa još i jutarnji pa bi se okupila cijela ekipa. :smiley:

hahah ne mogu ni čitati ovo. ■■■■■ ti život i index :smije::visi:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja