Toshiba Satelite c855-12z računalo se pali ali ekran ostaje crni

Pozdrav!

Nisam siguran jesam li u dobroj kategoriji pa se zbog toga ispričavam ako nije dobro.
Što se tiče problema. Jedno jutro,prije par dana, sam normalno ko i svaki put do sad računalo poklopio, dakle u stanje hibernacije. Navečer kad sam ponovno želio na laptop, na ekranu se nije pojavilo ništa. Iako se cijelo računalo pokrenulo, od ventilatora, lampice koje trebaju, sve je normalno, osim što ekran ne daje znak života. Na ekranu ostaje obična prazna crna boja, dakle ne pali se recimo pozadinsko bijelo svijetlo ili nešto slično da bi se vidjelo da u ekranu ima života, već prazna crna boja koja je i kad je računalo ugašeno.
Probao sam već neka rješenja s iscrpljivanjem enegrije, probao sam zamjeniti ram u drugo kučište, spojiti laptop na vanjski monitor, ništa od toga nije upalilo pa zato sada molim za pomoć i ideje koje bi možda mogle riješiti ovaj problem. Hvala:)

Probaj resetati power options putem CMD-a i tipkovnice.
Kad je OS operativan stisni tipku sa oznakom windowsa (lijevo, između Ctrl i Alt).
Upiši:

cmd -> lupi enter
powercfg -restoredefaultschemes -> lupi enter
shutdown -r -> lupi enter

Da je PC rekao bih ventilator, ovako mislim da je maticna i da se pozdravis sa njim xD.

Crkla ti graficka na laptopu,vjerojatno od pregrijavanja

dal se može kak provjeriti da je matična otišla ? mislim, ima kakav test koji mogu napraviti da saznam?

kad prikpčam vanjski monitor on reagira na prikopčavanje na način da se upali ali ukazuje na to da nek prikopčam vanjski izvor… kad računalo ugasim i monitor se ugasi (tako da mi je to malo sumnjivo) :smiley:

Nema testa. Večina IT uslužnika nudi besplatan test da bi kupio kod njih dijelove, možeš im odnijeti i vidjeti šta će ti ustanoviti.