Traži se developer za moćnu stvar :)

Pozdrav,

traži se developer za jednu mobilnu aplikaciju prilično zanimljive primjene.
Naime, prevoditeljske kuće koje rade simultane prijevode koriste jako skupu specijaliziranu opremu za takve poslove. Oprema omogućava da prevoditelj sluša izvor i prevodi u uređaj. Taj uređaj je povezan s ostalim uređajima koje publika nosi u dvorani…i tako publika sluša prijevod. Tu nema puno caka…ali mogućnosti su da prevoditelj ne sluša izvor, nego može slušati nekog drugog prevoditelja (jezik koji pozna) …kako bi on dalje prevodio na neki drugi jezik. Znači prevoditelja najčešće ima više…i tako publika također može birati koji jezik sluša.

E sad, u današnje moderno vrijeme,(kad tako nešto može ispuniti svaki mobitel)…za ovako nešto je potrebna oprema za koju prevoditeljske kuće moraju keširati stotine tisuća kuna. Najčešće nisu ni sposobni imati vlastiite uređaje…nego iznajmljuju uređaje po dobivenom poslu. I smanjuju si naravno profit tako. A samo jedan veliki igrač u hrv postoji koji iznajmljuje te uređaje.
Mene je kontaktirala tako jedna firma kojoj je palo na pamet da tu ima prostora da se napravi dobar job na jednostavan način. To je također jedna prevoditeljska kuća, koja bi htjela uložiti (ne previše) novca u jednu prototip verziju aplikacija za ovakvu komunikaciju. Vjeruju da bi tu prototip verziju mogli predstaviti pravim ljudima, i da bi se tek onda pojavile ozbiljnije financije za kvalitetnije razvijanje aplikacije.
Prototip verzija bi znači morala moći pokazati live prijenosa zvuka. Nebi bilo loše da se odmah mogu fiksno postaviti barem dva kanala, i da slušatelj bira koji kanal će slušati, a govornik u koji kanal će pričati. Tek kasnije bi došla detaljna igra s kanalima i korisničkim sučeljem…u prvu ruku je samo cilj pokazati da je moguće šibati zvuk na ovaj način.

Ima li pitanja? Ima li zainteresiranih?
Pitanja mogu ovdje naravno, a zainteresirani se slobodno javite na PM.

Nije nešto slično tome microsoft na skype-u napravio?

Nebih znao …

Znaci niko se nije javio…da probam s podizanjem teme iz mrtvih…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey