Traži se Junior PHP Programer

Junior ? :slight_smile:

  • iskustvo u programiranju u PHP-u (nisu bitne godine već radovi)
  • vrlo dobro poznavanje OOP PHP-a i relacijskih baza podataka
  • poznavanje nekog specifičnog frameworka nije uvjet ali poznavanje MVC koncepta jest
  • vrlo dobro poznavanje JavaScripta, jQuery-ja i AJAX-a
  • odlično poznavanje HTMLa, CSS-a, responsive dizajna, cross-browser kompatibilnosti
  • iskustvo u web projektima (svakako navesti radove, linkove)

Pa da, to je junior; to su osnove. Mislim da podcijenjujes titulu senior developera.

I? pa juniorski dio i je da to poznaje, a ne da ima neko ogormno iskustvo u tome, ako te stvari ne znas onda se i ne mozes nazivati nekakvim web developerom, bilo frontend, backend ili nekakv full stack. Te stvari danas moras znati.

Rekao bih da samo pokusavaju dobit sto vise za ne tako veliku placu.

Da ali zasto bi kao junior developer moro “vrlo dobro poznavanje JavaScripta, jQuery-ja i AJAX-a” ? Znam da je potrebno poznavat i javascript, jquery i ajax jer negdje ti zatreba kad tad.

Želiš reći da bi PHP programer trebao imati “odlično poznavanje HTMLa, CSS-a, responsive dizajna, cross-browser kompatibilnosti”? Ne da ne bi trebao imati odlično nego blizu nikakvog. Za poznavanje JS-a ajde može proći, tu se još donekle i slažem.

Super mi je još kako je u dodatnoj sekciji “Prednosti” navedeno i “iskustvo u razvoju Android i iOS aplikacija”. Samo još da zna i pjevati kao Mile Kekin i posao zagarantiran!

5 Likes

Kakav oglas takva i firma vjerojatno :stuck_out_tongue:

Nije to ništa.
Ja sam viđao i oglase za web dizajnera sa dobrim poznavanjem C++.

1 Like

Ajde covek da kaze mozda su se malo zabrojali, ali uz sve to onda dodjes do plate :blush:

Nema teorije da bi ja zaposlio takozvanog “PHP developera” koji ne zna taknit front end. Da, ako programiras bilo sta za web, html i css se podrazumijevaju, makar nikad ne napisa liniju html-a i samo radio nekakve backend api-je.
Developeri, u silnoj zelji da razdvoje front end i back end, su se poceli zvat front end i back end developeri, da bi na kraju to izrodilo novi buzzword - full stack developeri. Sta je nova ric za developera koji se nije skuca u svoju cosu posla, nego ga stvarno zanima posa koji radi i razvoj tehnologija, pa je potrosio malo vrimena i pogleda kojeg đavla radi “druga strana”.

Na razgovorima za posa i poslodavac velica svoj posa, i posloprimac velica svoje znanje. “Odlicno poznavanje” bilo cega se translatira u raspon od “vidio san to u jednom projektu” do “vrhunski san strucnjak i sposoban pisat nove standarde iz tog podrucja”.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey