Tražilica unutar web stranice

Može savjet kako napraviti tražilicu unutar jedne web stranice gdje ima puno informacija. Da li postoji PHP gotova skripta za to i što mi sve treba. Naime radim web stranicu za ljekarnu gdje će biti puno stranica sa puno informacija. želio bi postaviti tražilicu s pomoću koje bi se mogle pronaći pojedine riječi i tekst u okviru cijele navedene web stranice.???

Jel se radi o stranici gdje su tekstovi uneseni u bazu podataka ili?

Ako su tekstovi u bazi onda to nije problem, jednostavno riječ koja je upisana u pretragu koristis kao kriterij što ćeš izvući iz baze.

recimo ovako nekako bi napravio upit

“SELECT * FROM tekstovi WHERE naslov LIKE ‘%$pojam%’ ORDER BY id DESC”

kasnije ispises podatke koje dobijes i to je to

Ajd daj vise informacija, ili strukturu baze pa ce biti lakse odgovoriti

ako ne radis b bazom i nekim jezikom vrlo ces tesko to srediti. znaci nauci php,mysql ili nadji nekog jeftinog i to ces vrlo jednostavno rijesiti

Ako nema sql. Ako ti je svaki proizvod indeksiran na google stavi onu google adsense trazilicu

Vidi ako ovdje nađeš nešto što ti odgovara…

http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/Search_Engines/index.html

hvala na odgovorima, pokušao sam nešto sa PHP-om ali se pre malo kužim u to da bih sve shvatio. skinuo sam besplatnu skriptu, ali ima dosta podešavanja moraju se unositi parametri u baze podataka itd itd, a nema vremena za učenje.
stavio sam google tražilicu na stranicu i zadovoljan sam. pretražuje samo stranice koje sam odredio odnosno moj sajt. inače stranica je cijela u HTML kodu. mislim da je to zadovoljavajuće.
kakve su vaša iskustva sa google tražilicom.???

[quote=“Roland”]hvala na odgovorima, pokušao sam nešto sa PHP-om ali se pre malo kužim u to da bih sve shvatio. skinuo sam besplatnu skriptu, ali ima dosta podešavanja moraju se unositi parametri u baze podataka itd itd, a nema vremena za učenje.
stavio sam google tražilicu na stranicu i zadovoljan sam. pretražuje samo stranice koje sam odredio odnosno moj sajt. inače stranica je cijela u HTML kodu. mislim da je to zadovoljavajuće.
kakve su vaša iskustva sa google tražilicom.???[/quote]

  1. Ako ti je stranica cijela u html, nema vajde od php jer se podaci sa stranice ne upisuju u nikakavi bazu. Stranica je staticka.
  2. Sa google trazilicom imas dvostruku korist(ako si prijavljen na dsense) jer dobijas i lovu ako neko klikne na oglas koji se pojavljuje kod rezultata.

Pozdrav,

jel mi možeš reć gdje si skinuo besplatnu skriptu za tražilicu koja bi pretraživala moj sajt

tema je iz 2008 godine

Pozdrav,

jel mi možeš reć gdje si skinuo besplatnu skriptu za tražilicu koja bi pretraživala moj sajt


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja