Tražim hosting sa nezavisnim cjelinama

Pozdrav,

tražim hosting na kojem bi se mogle postaviti stranice tako da ne mogu jedne na druge utjecati.
Što će reći ako postoji maliciozni code na jednoj od stranica (pogodite WP je u pitanju) … da ne može preći na druge stranice.

Ako ima kakva ponuda ili sugestija za takav hosting, bit ću zahvalan.

Sada bi mogli filozofirati , kako svaka stranica na svaku može utjecati. Ali nećemo.

Ne znam po kojoj cijeni bi ti to plaćao? Ne znam točno što te muči, ali hajdemo reći da možeš imati acc na hetzneru, I za svaku stranicu pokrenuti jedan vps. Biraj svaki vps na drugoj lokaciji da budu nezavisni u tom smislu.
Samo nagađam.
Inače, jedan vps sa više stranica na sebi (različiti useri) bi trebao čuvati sigurnost svake (biti nezavisan)

Digital Ocean.

(20 karaktera)

2 Likeova

Vps2Day - novi su s toga nemaju nikakvih opterecenja a ima dosta geo lokacija. Instaliraj VestaCP i dodaj novog korisnika za svaki sajt, nemoj sve trpat na admina.

Ja mislim da on trazi bilo kakav hosting da mu je 1 sajt 1 user, vjerovatno trenutno koristi sve preko addon domena gdje su svi sajtovi pod jednim userom, sto je porakticno skoro bilo koji hosting koji nije shared.

1 Like

Pa da, tako i ja mislim. Svaki VPS sa panelom odvojiti će sajtove po user account ako hoće, a može opet i sve pod jedan.

Moram da te pitam. Ja imam dedicated server i cpanel i nesto su mi spori u zadnje vrijeme. Svi su obicni accounti i primjetim da sajtovi uticu jedni na druge, mislim kad je jedan preopterecen svi su spori. Mislis da bi bilo drugacije da su svim accountima dodeljene reseller opcije? da ne bi uticali jedan na drugi?

ti imas opterecenje servera, to se oslikava na sve accounte i domene sto imas… jer ako ti CPU i RAM skoce, djaba ti accounti :smiley: to je serverski tehnicki problem.

1 Like

CPU i Ram su vise nego ok kad se to desava. do sajtova je. nemam pojma sta da radim?

može biti keširanje, ako nije dobro podešeno jede cpu i ram … pogledaj error logove, možda ih ima puno, možda server stalno piše neke error logove … ako već ti sve instaliraš na dedicatedu onda ti preporučujem da instaliraš cyberpanel control panel, automatski dobijaš openlitespeed web server kao podlogu, imaš plugin za wordpress … jeste da se malo moraš iscimati oko htaccessa ali malo je reći da sajtovi lete a zauzeće servera smiješno

ne jede cpu i ram. sve je u granicama 0.2 0.2 0.2. znam da je do sajtova, stari su, ali sve je radilo fino do prije neki dan.

znači u suštini samo su sajtovi spori?

onda kucaj na google webpage speedtest i otvori par stranica, provuci sajtove kroz tih par testova … kada dobiješ rezultate vidjet ćeš gdje je problem

1 Like

PageSpeed Score (74%)
YSlow Score (65%)
Fully Loaded Time 3.5s
Total Page Size 2.11MB
Requests 87
Ali cim je traffic malo zesci brzina bude 15-30sec . Zato pitam da li bi pomoglo da svi accounti budu reseller? ili to nema veze sa uticajem na druge sajtove?

koliko sajtova imaš i koliko posjeta primaš na sajtove?

da li na jedan sajt primaš ogroman broj posjeta pa su svi sajtovi usporeni ili?

koristiš li CDN? koristiš li caching plugin?

ispod tih tabova koje si dobio kao rezultat imaš pojedinačno stavke šta sve trebaš popraviti

da. to.

ne

vecinom sve vezano za gugl reklame

ako su u pitanju wordpress sajtovi probaj sa nekim cache pluginom, ako ti se cima onda poveži i cloudflare

ne znam šta bi moglo biti … ja sam sa apacheom imao sličnih problema pa sam instalirao vestacp samo sa nginxom + php-fpm i nije bilo problema, jedan sajt mi nije opterećivao ostale …

ako ne popraviš ubuduće ti preporučujem web server configuraciju nginx + php-fpm ili openlitespeed web server

1 Like

nisu, sve custom ali pravljeni davno, jos za php5. vrijeme je za update, samo nije mi jasno zasto ovo sad odjednom… cak sam probao i drugi server i sve isto se desava… mozda je i do cPanel update-ova… jedino to mi pada na pamet.

1 Like

Kratki odgovor: mislim da mi treba resseler host

Dugi odgovor:
Znači imam grdih problema sa virusima i malo ja njih nadhebem…malo oni mene. Evo vodio sam bitku do jučer…a jučer mi je bio valjda najgori dan u životu od kada pamtim.

E sad, situacija je sljedeća. Imam 50-ak projekata i medju njima virus koji se razbacao po svima. Tako se je razbacao da ga imaš ručno što čistiti oho ho vremena. Valjda 40 min.
Potrošio sam mjesec dana na izradu aplikacije koja to radi u tili čas …i tu je 1:0 za mene protiv virusa.

Ono što je bilo problematično, nemereš očistiti govn.o da se ne roji, jer onaj tko je pravi izvor virusa…njega džabe ako i očistim…on će opet zaraziti i sebe i druge.

…pa sam pribjegao tome da držim svaki projekt na hostingu zasebno da ne može utjecati na druge stranice. (Znači skripta koja se nalazi u folderu A ne smije moći pisati po file-ovima projekta koja se nalazi negdje u folderu B)

Pokušao sam to rješiti permissionima foldera u cPanelu…ali jok. To nikako nisam uspio. Možda sam tudum…ali to jednostavno nisam uspio. Kada bi god nekako ograničio da neki folder ne može pisati po susjednom folderu…desio bi se gubitak tih prava i tamo di su potrebni unutar foldera…pa bi aplikacija pucala.

No imao sam taman jedan hosting koji je imao “subscriptione”. To su sekcije na hostingu koje su se pokazale nezavisne upravo po tome da ograničavaju da projekt iz jednog subscriptiona vidi neki projekt iz drugog subscriptiona.

Tako sam lagano čistio projekte sa prvog hostinga i selio ih na drugi hosting i tamo raspodjeljivao projekte po subscriptionima. To je držalo vodu … ali taj host ukida subscriptione i stariju verziju php-a…i sad se treba dalje snaći.

Meni bi znači trebalo nešto poput resseler hosta ili neka druga opcija da postignem isti effekt odvojenih neovisnih cjelina?
Resseler host bi bio super jer bi mogao klijentu dati direktni pristup na njegov projekt ako ima svog developera da nešto prčka po stranici.

Koliko je kompleksno upravljati VPS-om da se postigne struktura resseler hosta?

Može li kod tog virusa što se čisti? Je l’ JS il’ PHP il’ nešto treće?